Johan Derksens liefde voor Marcel & Gijs is over: ‘Echt geen gemis’

Ze waren een maand lang the talk of the town: Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman. Maar nu ze zwaar overklast zijn door Hélène Hendriks heeft niemand het meer over hen.

Marcel van Roosmalen, Johan Derksen en Gijs Groenteman © Wessel de Groot, William Rutten

Het was deze zomer de eerste vervanger van Vandaag Inside: de vier weken durende talkshow Marcel & Gijs. Heel even had iedereen het in de media over dit duo, maar uit het oog, uit het hart. De twee zijn opgevolgd door Hélène Hendriks, zij heeft hen zwaar overklast en nu is de sterrenstatus van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman weer ingekakt.

Geen gemis

Marcel en Gijs kozen een paar weken geleden eieren voor hun geld en hebben bijgetekend bij BNNVARA. Een gemis voor SBS 6? Nee, zegt Johan Derksen. En dat terwijl hij de man is die geopperd heeft om de heren naar SBS 6 te halen.

Eigenlijk was het toch niet zo’n succes, blikt Johan terug in Shownieuws. SBS 6 hoeft er volgens hem dus niet rouwig om te zijn. “Nou nee, hoor. Ik vind dat die jongens het ook goed gedaan hebben, maar dat zijn niet de jongens die het grote publiek trekken.”

VPRO-humor

Het is door de hoge kijkcijfers van Hélène extra duidelijk geworden dat Marcel & Gijs en het SBS-publiek geen match zijn, vindt Johan. “Dat zijn mensen die naar die twee kijken omdat ze van dat type humor houden. Dat is meer VPRO- en VARA-humor. En Hélène spat van het scherm. Dat is echt een Talpa-ster.”

Waar John de Mol nooit naar Marcel & Gijs is gegaan, zat hij wél twee uur in de auto voor Hélène. “Kijk, John de Mol heeft ook zitten kijken en het is natuurlijk een pak van zijn hart, want het is altijd heel vervelend als een goed lopend programma even weg is. Dan moeten ze een opvuller hebben en Hélène heeft dezelfde cijfers als wij.”

One of the boys

Waarom doet Hélène het zoveel beter dan Marcel & Gijs? “Hélène is one of the boys, hè? Als je Hélène vijf minuten kent, ben je helemaal close met haar. Je kunt van alles tegen haar zeggen, is zelf ook niet op haar mondje gevallen en is ook niet van de wokebeweging. Ik kan niks naars over dat meisje zeggen.”

Hij vervolgt: “Ik gun het Hélène ook, want wij wisten al hoe goed ze was, want zij zit elke vrijdagavond bij ons en dan loopt het altijd als een trein. Je moet ook een schouderklopje geven aan de redactie, want die hebben voor heel goede gasten gezorgd. Ze hadden een weekgast en niet steeds B-artiesten die aanschoven.”

Niet uit de verf

Shownieuws-ster Evert Santegoeds gaat Marcel & Gijs ook niet missen, sneerde hij onlangs in zijn podcast. “Ik moet zeggen dat die vier weken iedereen goed bevallen zijn, maar als je daar nou daadwerkelijk elke keer een traditie van zou maken… Of het dan ook nog leuk is of juist sleets wordt…”

Hij besluit: “Het zat hem vooral in het gebrek in goede gasten, vond ik, dat het toch niet helemaal uit de verf kwam. Maar dat anti-presentatie, dat ongelukkige presentatieduo, je ziet dat dat ook scoorde op de zaterdagavond met Nederland op Film met Wim Daniëls. Dat is ook een anti-presentator die heel erg behoorlijk scoort.”

Na de zomer keren Marcel & Gijs terug met hun talkshow Media Inside op NPO 3.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen