Na felle ruzie: ‘SBS 6 haalt Marcel en Gijs in huis voor zomer-VI’

Johan Derksen tipte het televisieduo Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman een tijdje terug voor een overstap naar SBS 6, maar maakte daarna ruzie met het stel. Nu komen ze alsnog.

Media Inside en Johan Derksen © NPO

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman werden een half jaar geleden plotseling opgehemeld door Johan Derksen. Hij stak in Vandaag Inside de loftrompet over hun programma Media Inside en tipte hen als opvolgers van de mislukte talkshow HLF8. “Omdat het zó slecht is, is het een soort cult en is het heel plezierig om naar te kijken.”

Stank voor dank

Merkwaardig genoeg ontstond er daarna ruzie tussen het drietal, omdat Gijs nogal neer bleek te kijken op het VI-trio. “Het is een soort gesticht dat Vandaag Inside. Het ging de hele tijd over of wij HLF8 willen overnemen. Of we dat nou eigenlijk willen is helemaal niet aan de orde, maar zij zien zich als een soort commissie dat besluit of wij geschikt zijn.”

Hij omschreef hen als een ‘stelletje idioten’ en daar was Johan niet van gediend. “Dit noemen ze een klassieke stank voor dank“, aldus de voetbalkenner destijds.

John luistert

John de Mol heeft destijds kennelijk toch geluisterd naar het advies van Johan, want Marcel en Gijs worden volgens het AD binnengehaald als zomerse vervanger van VI.

Vandaag Inside gaat op 2 juni met vakantie, daarna komt de show van Marcel en Gijs en daarna begint Hélène Hendriks met haar wielertalkshow De Oranjezomer. “

Het nieuws is door ‘bronnen’ bevestigd aan het AD, maar SBS 6 was volgens de krant niet bereikbaar voor commentaar.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen