Tv-ruzie: Gerard Joling vs hypocriete Antoinnette Scheulderman

Gerard Joling en Antoinnette Scheulderman hebben een ongemakkelijk aanvaring met elkaar gehad in de talkshow van Eva Jinek. Maar heeft zij eigenlijk wel recht van spreken?

Gerard Joling en Antoinnette Scheulderman © RTL

Rob Kemps-fluisteraar Antoinnette Scheulderman kon gisterenavond aan tafel bij Eva Jinek absolúút niet lachen om de grappen en grollen van Gerard Joling. De immer politiek incorrecte entertainer zal op een gegeven moment gedacht hebben dat hij tegenover een soort levende azijndispenser zat.

Stoffer & blik

De humor van Gerard is bij iedereen alom bekend: luchtig, vrolijk, vaak heel flauw en doorspekt met zelfspot. Veel mensen kunnen erom lachen, maar er zijn ook genoeg mensen die het níet leuk vinden.

Antoinnette hoort in elk geval bij het laatste kamp en dat leidt tot ongemakkelijke televisie. Het begint al als het bij Jinek over het duo Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen gaat. “Duo stoffer & blik, vind je niet?”, merkt Gerard op.

‘Niet heel grappig’

Als je een opmerking niet zo leuk vindt, kún je het aan je voorbij laten gaan, maar Antoinnette onderbrak haar hele verhaal om snedig op te merken, met een blóedserieus gezicht: “Ik vond hem niet heel grappig.”

Gerard: “Ik persoonlijk wel. Ik vind dat best veel mensen… Je hoeft niet gelijk te applaudisseren, maar best veel mensen…”

Antoinnette: “Niemand lacht.”

Gerard: “Ik vind het nogal een stoffig duo.”

Bodyshaming

Het gaat pas écht mis tussen de twee als het even later over gravin Eloise gaat, die straf heeft gekregen van Angela de Jong en Jeroen Snel omdat ze met een badpak te zien was op televisie.

Gerard: “Nou, ik zie liever haar in een badpak dan Angela de Jong hoor!”

Er volgt een doodse stilte aan de Jinek-tafel, op een gniffelende Jan Slagter na. Gerard: “O, het was niet aan mij gesteld deze vraag?”

Eva Jinek: “Nee, ik ging net naar ehhh…”

Antoinnette mompelend: “Bodyshaming, bodyshaming.”

‘Schei toch uit!’

Gerard: “O, sorry. Ik zat even in mijn eigen wereld! Excuus! Antoinnette, doe je wel een beetje lief vanavond? Je bent wat afstandelijk tegen me, sorry.”

Antoinnette: “Ja, maar, lieverd: je bent nou aan het bodyshamen. Daar ben ik persoonlijk geen voorstander van.”

Gerard: “Nou, je hebt plek genoeg!”

De studio is na die grap dóódstil. Antoinnette houdt haar linkerhand op van verbazing en kijkt Eva aan. Gerard: “Vind je hem niet leuk? Ik vind hem enig.”

Eva: “Moet ik iets doen?”

Gerard: “Bodyshamen, schei uit, alsjeblieft!”

Hypocriet

Eén ding weten de gasten van Jinek vanaf nu zeker: je kunt aan die tafel maar beter praten met de handrem erop. Eergisteren was Eva zélf nog de klos, toen ze een jonge Eurovisie-kandidaat een ‘embryo’ noemde. ‘Ageshaming‘, riep Marc-Marie Huijbregts. Dezelfde Marc-Marie Huijbregts die Bastiaan Ragas onlangs nog beschuldigde van alcoholisme.

En Antoinnette? Is dat niet de vrouw die het gezicht van Hazes-ex Sarah van Soelen compleet belachelijk heeft gemaakt? “Stop toch met al dat gespuit in die mooie bekkies, meestal knap je er niet van op!”, twitterde ze. “Ze lijkt nu op jongere zus Connie…”

Onder die tweet van Antoinnette wemelt het nog altijd van de haatreacties over Sarahs uiterlijk. En dat is allemaal géén bodyshaming?

Al met al begint Jinek aardig de stamtafel van hypocrisie te worden. Tip voor Gerard Joling: ga de volgende keer gewoon weer lekker naar Vandaag Inside.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Antoinnette vindt dat Gerard aan 'bodyshaming' doet, maar maakt zelf het gezicht van Sarah van Soelen belachelijk. Hypocriete vrouw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen