Jan Slagter afgewezen door Media Inside: ‘Hij is vies, vuil en goor!’

Jan Slagter is niet meer welkom in de talkshow Media Inside van presentatoren Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen. Ze zijn woest. “Ik dacht echt: ja, ja, jij vieze vuile gore Jan Slagter.”

Jan Slagter, Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen © RTL, NPO

Eigenlijk zou Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, vorig jaar zomer aanschuiven in de nieuwe talkshow Media Inside. Hij zegde echter af nadat er in het programma kritiek op hem was geuit. Daarop werd Jan in elke aflevering belachelijk gemaakt. “Het zijn gewoon een paar sukkels“, reageerde de omroepbaas een paar maanden later.

Wat zegt Jan?

Jan werd afgelopen vrijdag met deze ruzie geconfronteerd in de talkshow van Eva Jinek. “Nee, nou ja, jongens, prima, het is een prima programma. Ik vind Van Roosmalen… Ik heb die column van de week van hem gehoord, die vond ik fantastisch. (…) Ik heb wat meer moeite met meneer Groenteman die zichzelf heel graag hoort praten.”

Wat heeft hij tegen Media Inside? “Ik dacht dat het een serieus mediaprogramma was. Dat dacht ik echt. Dat ontbreekt bij de publieke omroep. En toen zag ik het programma en toen werd ik daar enorm de maat genomen en Dionne Stax was dit en die was dat. Ik dacht: daar ga ik helemaal niet naartoe. Ik ga niet naar waar ze mensen aan het afzeiken zijn.”

Maat genomen

Media Inside is geen chique televisie, vindt Jan. “Ook allerlei andere presentatoren van ons werden de maat genomen. Ik dacht: daar ga ik helemaal niet zitten, dat vind ik helemaal niks. Jij (Leonie ter Braak, red.) hebt daar ook gezeten… En lachen… Ik dacht: daar ga ik helemaal niet naartoe, weet je wel.”

Hij vervolgt: “Toen werd het echt een dingetje van de heren, maar goed: ik vond het prima. Er kijken ook 200 duizend mensen naar, waar praten we over? Het is een programma van niks.”

Eva hysterisch: “Hooeehoeee! Zuur!!! Jan toch!!!!”

Jan: “Ja nee, dat mag ik toch zeggen? Zij vinden ook wat van mij, ik vind ook wat van hen.”

Vies, vuil en goor

Aan het eind van het gesprek liet Jan blijken dat hij er best voor open staat om alsnog aan te schuiven bij Media Inside. Dat willen presentatoren Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen echter niet meer, laten ze weten in hun podcast Weer Een Dag.

Marcel vond Jan heel vals bij Jinek. “Ik dacht: ja, ja, jij vieze vuile gore Jan Slagter, zit jij nou ons tegen elkaar uit te spelen? Denk je dat het zo makkelijk is om mij op te jutten tegen Gijs, dat ik op weg naar het theater werkelijk tegen Gijs ga zeggen van: ‘Jan Slagter vond dat jij wel veel praatte, maar mij vindt hij goed, het ligt allemaal aan jou.’”

Geen uitnodiging

Belachelijk, vindt Marcel het. “Zo zit het helemaal niet in elkaar. Wij hebben elkaar meteen gebeld en één lijn getrokken. Wie wordt er komend seizoen beslist niet uitgenodigd bij Media Inside?”

“We gaan toch hier niet het stoeltje poetsen voor meneer Slagter omdat meneer zin heeft om langs te komen? Wat mij betreft is hij het hele seizoen niet meer welkom. We hebben hem gewild en ik begrijp nu niet meer waarom we hem hebben gewild. Ik heb echt zoiets van: blijf weg man! Blijf weg met je badinerende praat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen