Duncan Laurence laat Mia & Dion stikken: ‘Hij steunt ze totáál niet!’

Het Songfestival-stelletje Mia & Dion heeft niet alleen een vals stemgeluid, maar ook een valse mentor: Duncan Laurence. “Hij zou júist nu voor zijn pupillen in de bres moeten springen!”

Duncan Laurence, Mia Nicolai en Dion Cooper © Jasper Suyk, AvroTros

Talloze liedjesmakers hebben zich maandenlang lopen uitsloven om in de smaak te vallen bij de Songfestival-equipe van AvroTros, maar uiteindelijk bleek de selectieprocedure een soort handjeklap. Oud-winnaar Duncan Laurence schoof twee totaal onbekende artiesten naar voren van zijn eigen platenlabel: Mia Nicolai en Dion Cooper.

Duncan verstopt

Duncan, Mia en Dion presenteerden zich een halfjaar geleden als dé grote belofte van het Songfestival; ze gedroegen zich als enórme sterren. Ze werden na hun presentatie opgewacht door ’s lands meest bekeken showrubriek, RTL Boulevard, maar daar haalde Duncan zijn neus voor op. “Nee, thanks“, zei hij vanachter zijn kekke zonnebrilletje.

Hoe gaat het zes maanden later? Bar slecht. Mia en Dion geven in aanloop naar het Songfestival in Liverpool het ene na het andere kneitervalse optreden en Duncan is opeens in geen velden of wegen meer te bekennen.

‘Echt schandalig’

Topfotograaf William Rutten vindt het belachelijk, zegt hij in Shownieuws. “Ik vind het echt schandalig dat we helemaal niets van Duncan Laurence horen. Wat moeten die mensen hierna nog? Het zijn twee mensen die aan het begin van hun carrière staan. Ze worden nu overal afgefikt en dan neemt ook nog eens niemand het voor je op. Wat ga je nog doen dan?”

Zelfs Frits Huffnagel, die in de Raad van Toezicht zit van AvroTros, is kritisch. “Je kunt mensen niet laten verzuipen. Ik verwacht eigenlijk wel van Duncan dat hij ze begeleidt, want hij weet hoe het is.”

Duncan-festival

Privé-baas Evert Santegoeds vindt Duncan een mafklapper. “Het is bijna het Duncan Laurence-festival. Hij heeft álles bepaald en nu is hij er niet om voor zijn twee pupillen te springen en te zeggen: ‘Het gaat goed komen, want dit gaan we nog doen en dat gaan we nog doen.’ Dat doet hij allemaal niet. Sterker nog: hij is geen velden of wegen te bekennen.”

Duncan is af, vindt Evert. “Hij is onbereikbaar en hij loopt gewoon weg voor zijn verantwoordelijkheid.”

Collega Bart Ettekoven: “Ik begreep dat hij in het buitenland is, maar dan had hij in elk geval een story op zijn Instagram kunnen zetten.”

Evert: “In het buitenland hebben ze ook een telefoon.”

Welpjes

Bart vindt dat Duncan de slechtst denkbare mentor is. “Hij had sowieso kunnen reageren op zijn eigen socials. Hij stond vooraan bij de perspresentatie in maart, het waren zijn ontdekkingen, het was zíjn nummer en zíjn productie. Dan verwacht je ook van zo iemand dat hij als leeuw voor zijn welpjes springt en het gewoon voor ze opneemt.”

Verslaggever Aran Bade sluit zich daarbij aan in RTL Boulevard. “Duncan Laurence was niet eens aanwezig [bij het preparty-optreden in Amsterdam]. Dan denk ik: met je protegés die in Madrid zó vals zongen, zó’n valse start hadden, dan moet je er gewoon zijn achter de schermen. Dat vond ik echt een gemiste kans.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het laf dat Duncan Laurence zich ineens niet meer laat zien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen