Mia & Dion zingen alwéér vals, laten presentatrice létterlijk huilen

Ongelooflijk maar waar: het Songfestival-stelletje Mia & Dion heeft tijdens hun tweede live-optreden óók vals gezongen. Zó erg dat ze een presentatrice van SBS 6 letterlijk hebben laten huilen.

Dyantha Brooks en Mia en Dion © Shownieuws, Jasper Suyk

Duncan Laurence, AvroTros en de Songfestival-equipe moeten zich volgens Patty Brard de ogen uit het hoofd schamen. Met de schrijnende verhalen uit de RTL 4-show Better Than Ever in het achterhoofd is het volgens haar bijna misdadig dat Mia Nicolai en Dion Cooper naar voren zijn geschoven als de Nederlandse inzending voor het Europese liedjesfestijn.

Wéér vals gezongen

Mia en Dion blijken namelijk totáál niet klaar voor live-optredens. Na hun valse gekweel op een Songfestival-feestje in Madrid, hebben ze het gisterenavond tijdens een soortgelijk feestje in Amsterdam óók belabberd gedaan. Nog voordat hun carrières goed en wel zijn begonnen, zijn Mia en Dion al het nationale lachertje geworden.

Het begint er meer en meer op te lijken dat hun band met oud-winnaar Duncan Laurence echt de énige reden is waarom ze naar het liedjesfestijn zijn gestuurd. Deze mensen zijn zangtechnisch namelijk helemaal niet ready om het Europese podium te bestijgen. “Echt sneu en een beetje boosmakend ook”, twittert RTL Boulevard-presentator Luuk Ikink.

‘Hope for the best’

Luuk vindt het schandalig dat Mia en Dion zo voor de leeuwen worden gegooid. “Volgens mij zijn Mia en Dion prima artiesten, maar hadden ze eerst een jaar samen moeten optreden. Veel podia op, aan elkaar wennen, veel zingen en als het op het podium goed voelt samen met Duncan naar de AvroTros stappen met het liedje. Hope for the best is het nu.”

Aran Bade, verslaggever van Boulevard, was gisterenavond aanwezig bij het optreden in Amsterdam. Hij zegt: “Ja helemaal eens. Nu moeten ze in zeer korte tijd het grootse podium van Europa op, zonder ervaring. De onervarenheid zit ze in de weg. Dit wordt nog een lange weg naar Liverpool. De begeleiding moet beter.”

Presentatrice huilt

Mia en Dion hebben met hun tweede valse optreden letterlijk gezorgd voor een huilende tv-presentatrice. Dyantha Brooks hield het gisterenavond laat niet droog in Shownieuws. “Ik ben gewoon… Dit is verbazing. Dit is verbijstering. Dit is alle emoties door elkaar. Spanning, verdriet.”

Dyantha voelde zich daar later een beetje schuldig over. “Ik schoot heel erg in de lach bij het filmpje, maar het is natuurlijk hartstikke zielig. We moeten wel zorgen dat deze mensen overeind blijven staan.”

‘Godverdorie!’

Patty Brard, die zelf jarenlang heeft gezongen in de meidengroep Luv’, vindt het heel kwalijk dat Mia en Dion niet tegen zichzelf in bescherming worden genomen. “Met deze mensen komt het toch ook nooit meer goed? Ga godverdorie die mensen begeleiden of stuur ze niet als ze er klaar voor zijn.”

Collega Bart Ettekoven is er klaar mee. “Je kunt niet blijven zeggen dat dit door de oortjes en de techniek komt. We moeten echt vrezen voor Liverpool.”

Zijn het dan misschien de zenuwen? Dat is niet te hopen, want die zullen er op het daadwerkelijke Songfestival óók zijn. “Dan wil je hen helemaal niet meer horen.”

Fragment

Het nieuwste valse optreden van Mia en Dion:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Nederland zich beter last minute kan terugtrekken uit het Eurovisie Songfestival?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen