Anita Meyer herinnerd aan Passion-blunder: ‘Heel gemeen, Beau!’

Anita Meyer komt er nooit meer van af: haar blunder als zingende Maria tijdens de Passion-editie van tien jaar geleden. Ze werd er gisteren weer eens aan herinnerd door de talkshow Beau.

Beau van Erven Dorens, Anita Meyer en Marc-Marie Huijbregts © RTL, EO

Je tekst vergeten tijdens een kijkcijferkanon als The Passion: het is de nachtmerrie van elke artiest. Het overkwam Anita Meyer tien jaar geleden, toen ze de rol van Maria speelde tijdens het tv-evenement. Ze zong het liedje Hou Me Vast en brabbelde op een gegeven moment: ‘Niemand weet waarom er slep pap in de kou!’.

‘Ahhh!’

Beau van Erven Dorens stipte het gisterenavond kort aan in zijn talkshow op RTL 4. “De dertiende editie van The Passion afgelopen. Deze gaat de geschiedenis in als de natte editie, want het regende. Het was echt ijskoud. Maar verder verliep alles op rolletjes. Er was één dode, zoals meestal bij The Passion.” Dan snel: “Een hele flauwe grap.”

Dan start hij het fragmentje in van Anita en haar tien jaar oude tv-blunder. Na afloop roept Marc-Marie Huijbregts: “Ahhhh.”

‘Dat is gemeen!’

Beau steekt gelijk de hand in eigen boezem. “O, dat is gemeen.”

Marc-Marie: “Dat vind ik ook gemeen!”

Beau: “Maar ze pakt het heel goed op.”

Marc-Marie: “Ja, ze pakt het heel goed op. Hahaha. Maar daarom heb je het niet uitgezonden omdat ze het zo goed oppakt!”

Wat vindt Anita?

Anita blikte een paar jaar geleden bij Jinek terug op haar blunder. “Ik kan er nu om lachen. Die jurk hadden we natuurlijk ook niet gepast met de repetities en die schoenen ook niet. Op een gegeven moment moest ik zo’n ramp op, een beetje omhoog lopen en toen stond ik op mijn sjaal. Een heel lange sjaal. Daardoor was ik een klein beetje in de war.”

Ze vervolgt: “Toen wilde ik zeggen: ‘Niemand weet waarom er mensen slapen in de kou.’ En toen begon ik met ‘slapen’ en ik had het eigenlijk makkelijk op kunnen lossen door te zeggen: ‘Er slapen mensen in de kou’, ofzo, weet je wel, maar dat kwam niet in me op. Ik dacht: nou ja, het valt eigenlijk wel mee.”

‘Iedereen belde!’

Nou, het viel dus niet mee. Iedereen had het erover. “Totdat iedereen de volgende dag natuurlijk ging bellen en ging zeggen: ‘Ze hebben het allemaal gezien!’ En bij Matthijs van Nieuwkerk hebben ze het geloof ik wel vijf of zes keer herhaald.”

Ze besluit: “Ik vond het echt een prestatie die ik geleverd had en dan zie je alleen maar dat terug. Als je op Google kijkt zie je ook elke keer dat stukje van mij. Hahaha.”

Fragment

Anita Meijer met ‘Niemand weet waarom er slep pap in de kou’ (vanaf minuut 00:45):

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen