Rob Goossens hoopt dat Rachel Hazes kroketzaak alsnog verliest

Rob Goossens vindt het goed nieuws dat Yvonne Coldeweijer heeft besloten om tóch in hoger beroep te gaan tegen het kroketvonnis. Hij hoopt dat Rachel Hazes verliest. “Het is een blunder!”

Rob Goossens, Rachel Hazes © RTL

Yvonne Coldeweijer mag Rachel Hazes van de rechter geen ‘gecremeerde kroket’ meer noemen. Doet ze dat wél, dan moet ze maar liefst tot 50 duizend euro dokken. Al direct na het kroketvonnis liet Rob Goossens zich behoorlijk fel uit over deze uitspraak. De showkenner van RTL Boulevard vindt het namelijk ronduit belachelijk.

Rob steunt Yvonne

Het is dan ook een goede zaak dat Yvonne in hoger beroep gaat, vindt Rob. Hij zegt in de showrubriek: “Straks is er nog iemand die het geld heeft om naar de rechter te stappen, omdat hij zich een beetje beledigd voelt en dan zegt ‘ie: kijk, in die andere zaak kon het ook. Ik ben dus ontzettend blij dat ze het aanvecht en ik hoop dat deze blunder hersteld wordt.”

Collega Luuk Ikink: “Wat me opvalt, Rob, is dat Yvonne aan het begin, toen de zaak begon, het eigenlijk niet zo serieus nam en er gewoon een beetje om moest lachen. En nu is ze een soort ridder van het vrije woord die opstaat voor het recht om gecremeerde kroket te zeggen.”

Kroketvonnis

Rob vindt het logisch dat Yvonne er aanvankelijk luchtig in stond. “Want, Luuk, had jij het nou serieus wél verwacht dat wij op een gegeven moment te horen zouden krijgen dat de woorden ‘gecremeerde kroket’ niet meer gebruikt mogen worden? Ik dacht ook dat dat het allerlaatste was wat de rechter zou uitspreken.”

Hij vervolgt: “Op het moment dat het vonnis er lag was eigenlijk iedereen een beetje in shock dat het zo ver had kunnen komen. In eerste instantie dacht Yvonne nog: het heeft toch geen zin, maar gelukkig heeft ze aangemoedigd door alles en iedereen besloten om hier toch een punt van te maken.”

Wat zegt Evert?

Privé-baas Evert Santegoeds steunt Yvonne ook, zegt hij in Shownieuws. “Ik moet zeggen: Yvonne krijgt uit heel veel hoeken wel steun. Van verschillende cabaretiers, van Youp van ’t Hek onder anderen, die ook vindt dat je dat gewoon moet kunnen zeggen. Ze voelt zich in elk geval voldoende gesterkt om opnieuw die strijd aan te gaan.”

Evert vindt het kroketverbod ook wel ver gaan. Hij is benieuwd wat het oordeel in hoger beroep is. “Misschien vindt die ook wel dat het iets te ver gaat om iemand in Nederland te verbieden om iemand anders voor iets uit te maken zoals gecremeerde kroket.”

‘Wat gebeurt hier!’

VVD-showkenner Frits Huffnagel: “Ik snap wel dat cabaretiers ook zeggen: hallo, wat gebeurt hier? Je hebt namelijk wel een soort van recht op beledigen. Het is niet de bedoeling om mensen de hele tijd te beledigen, maar als iemand zich beledigd voelt, wil dat niet zeggen dat je het dan niet mag zeggen.”

Evert: “Het is inderdaad een principiële kwestie en de rechter is ook best ver gegaan daarin. Het is van belang voor de toekomst ook, voor iedereen, voor ons allemaal, om dit te gaan uitvechten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen