Rob Goossens vindt kroketwinst Rachel Hazes idioot: ‘Waanzin!’

Rob Goossens vindt het onbegrijpelijk dat de rechter Yvonne Coldeweijer heeft verboden om Rachel Hazes nog langer een ‘gecremeerde kroket’ te noemen. “Wat een waanzin dit”, zegt hij.

Rachel Hazes, Rob Goossens en Yvonne Coldeweijer © RTL

Het gaat volgens Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard, wel héél ver dat een Nederlandse rechter heeft besloten dat een BN’er als Rachel Hazes geen ‘gecremeerde kroket‘ genoemd mag worden. Als Yvonne Coldeweijer deze twee woorden nog één keer in haar mond neemt, dan moet ze een dwangsom betalen.

Waanzin

Het moet niet gekker worden, vindt Rob. Hij twittert: “In China mag je het uiterlijk van president Xi Jinping niet gekscherend met Winnie de Pooh vergelijken. In Nederland mag je het uiterlijk van Rachel Hazes niet gekscherend met een gecremeerde kroket vergelijken. Wat een waanzin dit.”

Rob vindt rechters wel héél streng voor juicekanalen. “Er zijn al veel zaken met juicekanalen geweest en volgens mij zijn ze tot nu toe allemaal gewonnen door de andere partij. Zal zeker niet beweren dat dat altijd onterecht was. Maar RoddelPraat vs Famke Louise: vreemde uitspraak. En dit: al helemaal raar.”

D66-rechter

Al die rechters zijn een beetje zuur, vindt Rob. “Ik begin het gevoel te krijgen dat onze rechters te netjes zijn om een objectief oordeel te kunnen vellen over de werkwijze van juicekanalen.”

Hij had het ‘persoonlijk niet per se onterecht gevonden’ als Rachel de zaak ‘op alle fronten had verloren’. “Maar ik ben dan ook geen D66-rechter.”

Yvonne heeft Rachel ook narcistisch, manipulatief, knettergek en toxic genoemd. “Maar wat denk je? Alleen ‘gecremeerde kroket’ mag niet meer. Die andere termen (…) zijn geen onderdeel van de dwangsom! Het wordt toch allemaal heel wonderlijk als de rechter van al die kwetsende aanduidingen de humoristische het meest schadelijk vindt?”

Tim kritisch

VPRO-ster Tim den Besten vindt het allemaal wel heel ver gaan. “RIP“, schrijft hij op Instagram bij een omschrijving van het woord ‘satire’. “Misschien mag gefrituurd fenomeentje wel?”, vervolgt hij cynisch.

Je kunt het hele internet wel sluiten als je elkaar al niet eens meer ‘gecremeerde kroket’ mag noemen, vindt Tim. “Het Openbaar Ministerie te Amsterdam heeft besloten per 1 februari 2023 het internet te sluiten zodat individuen elkaar niet meer kunnen aanspreken als frituursnack.”

Yvonne reageert

Yvonne laat weten dat ze gewoon door blijft gaan met juicen. Ze heeft ook al gereageerd op de reactie van Rachel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rachel Hazes ziet zichzelf als winnaar van deze strijd. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen