Gordon boos op Arjen Lubach, Johan Derksen en ‘Kneus, eh, Eus!’

Gordon is woest op de prominenten die kritiek hebben geuit op zijn programma Down the Road. Hij vreest dat deze titel nu ‘gecanceld’ gaat worden. “Arjen Lubach is een ongelofelijke flapdrol!”

Gordon © William Rutten, SBS

Er is steeds meer kritiek op televisiesterren die mensen met het syndroom van Down gebruiken om amusement te maken. De pijlen zijn vooral gericht op Gordon, die momenteel op zender is met Down the Road. Tv-ster Arjen Lubach loopt voorop in de strijd tegen dit soort programma’s en er zijn veel mensen die hem steunen.

Gordon gecanceld?

Gordon heeft zich lang kunnen inhouden, maar je kunt erop wachten dat er vroeg of laat een uitbarsting komt. Die is er nu. De SBS 6-ster gaat in een lange Instagram-post helemaal los op enkele collega-BN’ers. “Vanavond de laatste aflevering van Down the Road en wat een geweldige road trip was dit!”

Hij vreest echter voor de toekomst. “Ook dit zal wel weer gecanceld worden en daarmee zetten we een uiterst kwetsbare groep mensen in de kou. Want downtelevisie mag niet meer, want het geeft een vertekend beeld van hoe Down daadwerkelijk is. Daar hebben ze wel dan ruim twintig jaar over na moeten denken.”

‘Arjen is flapdrol!’

Paul de Leeuw en Johnny de Mol deden het al heel lang, zegt Gordon. “En wonnen er zelfs prijzen mee! Dus al die geweldige mensen met Down die je hebt gezien moeten we wegstoppen in zorginstellingen of woonprojecten en vooral niet meer laten zien en die groep laten lijden door de overgrote meerderheid die er veel slechter er aan toe zijn!”

Hij vervolgt: “Geweldig bedankt Arjan Lubach! Ongelofelijke flapdrol! Wat een kortzichtige visie op dit programma maar ook op mij als persoon. Mag ik je eraan herinneren dat ik al 35 jaar in dit vak zit en jij nog in je luiers zat toen ik m’n eerste twee miljoen kijkers scoorde?”

‘Kneus, eh Eus!’

Gordon is Nederland helemaal zat. “Ik ben er inmiddels wel klaar mee maar woon dan ook niet voor niets in het buitenland met heel veel plezier. Ik zou zeggen: struikel vooral niet over elkaar om ook hier weer wat van te vinden en maak mij en elkaar lekker af op social media.”

Hij vervolgt: “Schrijf nog even een paar zure columns, Angela en Kneus, oh sorry: Eus, en vergiftig Nederland nog meer met jullie politieke correcte houding, want ik zal altijd weigeren me daaraan te confirmeren. Verder wil ik al die duizenden mensen bedanken die mij hebben overladen met complimenten over Down the Road.”

Sneer aan Johan

Zelf spreekt Gordon van een ‘heerlijk, eerlijk, puur programma’. Tot slot is ook Johan Derksen nog even aan de beurt. “En Johan: zoals je hebt gezien heb ik niet aan de kinderen gezeten, zoals je je een tijd terug afvroeg, en of ik wel geschikt was voor dit programma. Wat voor sneu iemand moet je zijn om zoiets te roepen.”

“Ik zou graag af willen sluiten op een hele heerlijke eerlijke Hollandse manier, namelijk: lik lekker m’n reet.”

Instagram

De Instagram-post van Gordon:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen