Merlijn Kamerling onder vuur na Khalid & Sophie: ‘Papa de melkkoe’

Merlijn Kamerling ligt onder vuur vanwege zijn optreden in Khalid & Sophie, waarin hij het zoveelste project over zijn overleden vader Antonie Kamerling aankondigde. “Hij gebruikt papa als melkkoe!”

Merlijn Kamerling © BNNVARA

We kennen Merlijn Kamerling maar van één ding: de aanhoudende stroom aan projecten rondom zijn vader Antonie Kamerling, die zich in 2010 van het leven benam. Merlijn heeft een boek geschreven over de relatie met zijn vader, ‘Nu ik je zie’, en daar is nu weer een theatervoorstelling van gemaakt. De hoofdrol wordt vertolkt door Soy Kroon.

Melkkoe

De twee zaten het stuk gisterenavond te promoten in Khalid & Sophie en dat heeft geleid tot enorm veel negatieve reacties op social media. “Twaalf jaar na zijn dood blijkt Antonie Kamerling nog steeds een cash cow. En hoeft Merlijn nog steeds niet te werken. Ook dankzij Khalid & Sophie”, schrijft stertwitteraar Mies.

Een ander merkt op: “Papa the money cow.”

En Me zegt: “Dat schaamteloze uitmelken door die Kamerling-familie… Krijgen mensen hier nu werkelijk nooit genoeg van en moet dit iedere keer weer een podium krijgen? Get a life and a job!”

‘Rachel jaloers!’

Het begint inmiddels Hazes-achtige trekjes te vertonen, vindt de Friese twittermevrouw Lianne. “Rachel is jaloers.”

En juffrouw Annie: “Hazes-familie de tweede.”

Ook GJ vindt het twijfelachtig. “Ik dacht exact hetzelfde: ze hebben films, musicals, boeken en theater van Antonie gemaakt. Antonie levert veel geld op voor de familie Kamerling en dat zal voorlopig nog wel even doorgaan. Erg triest.”

Bob: “Ik vind het zo gênant.”

Ook steun

Een enkeling spreekt ook haar steun uit aan Merlijn. Zo zegt Caroline: “Nou ja, je kunt er van alles van vinden maar ik geloof wel dat een voorbeeldrol voor mensen met gelijksoortige ervaringen belangrijk is om zelf een proces aan te gaan en daarmee andere problemen te voorkomen op termijn. Is ook wel lef voor nodig.”

Myriam: “Twaalf lange jaren lef.”

Merlijn reageert

Wat vindt Merlijn zelf van de kritiek? Sophie Hilbrand vroeg het hem gisteren eigenlijk al in Khalid & Sophie: “Je hebt het boek gemaakt, je hebt een documentaire gemaakt, daar is nu een voorstelling van gemaakt, je gaf lezingen rondom het boek. Ik begrijp dat dit het einde is?”

Merlijn: “Voor de lezingen sowieso en op zich: toen ik gevraagd werd of ik het wat zou vinden dat hier een voorstelling over wordt gemaakt, heb ik eigenlijk niet echt lang getwijfeld, omdat ik dacht: het is een eer en het is een mooie manier, denk ik, om mijn verhaal door te vertellen naar een andere doelgroep.”

“Maar wat je zegt, als je het dan zo opnoemt, heb ik wel zoiets van: jeetje, al die dingen, het is wel tijd om gewoon iets leuks te gaan doen een keer. Dat doe ik ook wel.”

Fragment

Merlijn in Khalid & Sophie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat er een eind moet komen aan het uitmelken van Antonie Kamerlings dramatische einde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen