Youp van ’t Hek vindt Rachel Hazes op gecremeerde kroket lijken

Youp van ’t Hek begrijpt niet waarom Yvonne Coldeweijer een tik op de vingers heeft gekregen omdat ze Rachel Hazes een gecremeerde kroket heeft genoemd. “Ze ziet er toch echt zo uit.”

Rachel Hazes en Youp van 't Hek © YouTube, RTL

Het is voor Youp van ’t Hek echt onbegrijpelijk dat een Nederlandse rechter iemand heeft verboden om een ander een ‘gecremeerde kroket’ te noemen. Het gaat hier natuurlijk over de kroketzaak die Rachel Hazes heeft aangespannen tegen Yvonne Coldeweijer. De cabaretier vindt het vonnis van de rechter ronduit ongelooflijk.

Youp over kroket

Youp begrijpt niets van het kroketverbod. “Mag je een gecremeerde kroket een gecremeerde kroket noemen of moet de rechter daar een stokje voor steken omdat het beledigend is voor de gecremeerde kroket, terwijl die er toch echt uitziet als een gecremeerde kroket?”, schrijft hij in zijn column voor VARAgids.

Het is volgens de komediant echt een noviteit dat een Nederland rechter heeft uitgesproken dat je iemand niet meer voor zoiets onschuldigs mag uitmaken. “Volgens mij mag dat gewoon. Vrijheid van meningsuiting toch? Volgens de rechter mag het niet. Jammer!”

Roddelgleuf

Zelf denkt Youp dat Rachel er veel verstandiger aan had gedaan om Yvonne óók een ludieke bijnaam te geven, zoals ‘blonde roddelgleuf’. En haar mannelijke juicecollega’s bijvoorbeeld ‘roddelpooiers’. “En dan mogen zij het over gecremeerde kroketten hebben. Het praat gemakkelijker en vrolijkt de boel lekker op.”

Al die Boulevard- en Shownieuws-deskundigen kunnen volgens Youp ook wel een leuke bijnaam gebruiken. Al heeft Rob Goossens dat volgens hem niet nodig. “Is dat niet al scheldwoord op zich? Dat je tegen iemand zegt: ‘Wat ben jij een Rob Goossens!’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Youp van 't Hek vindt Rachel Hazes op een gecremeerde kroket lijken. Vindt u dat ook?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen