Matthijs van Nieuwkerk nog steeds verstopt: ‘Beetje overdreven’

Matthijs van Nieuwkerk blijft zich maar verstoppen. Hij heeft zich nog geen één keer in het openbaar vertoond sinds zijn ontmaskering als studiobeul en dat vindt Luuk Ikink toch een beetje gek.

Luuk Ikink en Matthijs van Nieuwkerk © RTL, NPO

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink vindt het wel heel apart dat Matthijs van Nieuwkerk tweeënhalve maand na zijn ontmaskering als studiobeul nog steeds kluizenaar speelt in zijn woonboerderij in Almen. “Om nou een kluizenaar te worden is misschien ook wat overdreven, toch?”, vraagt hij zich af in zijn showrubriek op RTL 4.

Leo reageert

Matthijs ging gisteren over de tong in Boulevard, omdat zijn maatje Leo Blokhuis voor het eerst een reactie op beeld heeft gegeven. De ‘popprofessor’ zegt: “Ik heb heel erg fijn en geïnspireerd met Matthijs gewerkt en dat zou ik graag weer doen, maar dan moet het kunnen. Laten we gewoon de onderzoeken afwachten en zien wat er gebeurt.”

De twee heren maakten de Top 2000 a gogo met elkaar, maar bij de laatste editie is Matthijs vervangen door Herman van der Zandt. Keert Matthijs daar weer terug? Tv-kenner Rob Goossens: “Het ging eigenlijk natuurlijk gewoon best wel prima met Herman van der Zandt, dus ik denk niet dat het met dit programma gaat gebeuren.”

Jammer

Luuk zou dat teleurstellend vinden. “Ik vind het toch ook wel ontzettend jammer, want Matthijs van Nieuwkerk is, los van wat er allemaal gebeurd is, ook een ongelooflijk goede presentator.”

De medewerkers van de Top 2000 a gogo zijn ook relatief veilig, denkt Rob. “Dit is ook een programma waarin zelfs iemand die er blijkbaar een handje van heeft om een beetje tiranniek te worden als er druk ontstaat… Die kun je daar vrij veilig loslaten, omdat het bij dit programma gewoon niet zo snel tot een uitbarsting zou komen. Het blijft treurig.”

Teruggetrokken

Leo vertelt dat hij nog wel af en toe contact heeft met Matthijs. Rob daarover: “We weten dat hij best wel teruggetrokken leeft sinds de publicatie van de Volkskrant, dus dat doet me wel een beetje deugd dat hij in elk geval nog contact heeft met wat mensen uit het wereldje waar hij altijd een goede band mee heeft gehad.”

2023 wordt het jaar van de waarheid voor. Matthijs. Leo tot slot: “Je wil het liefst een jaar terug en dan weer gewoon verder, maar er zijn dingen gebeurd en ik kan daar niet zo goed een uitspraak over doen.”

Fragment

Leo in RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs van Nieuwkerk verstopt zich in zijn woonboerderij. Lekker laten zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen