Guido den Aantrekker woest op Johan Derksen: ‘Hij schopt Rachel!’

Guido den Aantrekker vindt het verwerpelijk hoe Johan Derksen zich op televisie heeft uitgelaten over de veelbesproken Rachel Hazes. “Hij loopt gewoon echt tegen haar te schóppen!”

Johan Derksen, Rachel Hazes en Guido den Aantrekker © SBS 6

Nu het testament van André Hazes op straat ligt, is het volgens critici zo klaar als een klontje dat Rachel Hazes al die jaren onterecht naar voren is getreden als zijn erfgename. Het is volgens Johan Derksen ‘misdadig‘ hoe ze ten koste van haar kinderen alles naar zich heeft toegetrokken. “Dat kun je toch niet voorstellen, dat je je kinderen besteelt?”

Guido is boos

Het lijkt erop dat die kritiek van Johan voor Rachel de druppel was, want ze kwam gisterenmiddag laat opeens met een statement waarin ze zich kwetsbaar opstelt (zie onderstaand): “Ik voel mij verdrietig en slaap al weken slecht. Ik word publiekelijk veracht, bespot en ronduit uitgelachen. Ik vraag mij af of men zich realiseert wat hiervan de impact is.”

Guido den Aantrekker is als mediavertegenwoordiger van Rachel ook helemaal over de rooie. De Story-baas twittert normaal gesproken altijd dat hij zo’n zin heeft in de uitzendingen van Vandaag Inside, maar nu de VI-mannen aan Rachel komen is het lachen hem vergaan. Hij zat gisterenavond duidelijk boos aan de desk van Shownieuws.

Schoppende Johan

Guido spreekt zijn walging uit over Johan Derksen. “Ik vind het best wel een ontroerende noodkreet van Rachel. Ik denk dat mensen het misschien een beetje onderschatten. Ik moet je eerlijk zeggen: ik probeer het altijd objectief te bekijken, want er zit natuurlijk altijd een andere kant aan een verhaal.”

Hij vervolgt: “Als ik dan bijvoorbeeld Johan Derksen zie die werkelijk echt loopt te schóppen tegen Rachel Hazes… Terwijl de brave, beste man van niets weet natuurlijk, hè? De media baseren zich nu op een paar flarden uit een testament dat in een aantal media (bij concurrent Privé, red.) is gepubliceerd.”

‘Hij gaat tekeer!’

Johan komt er bij Guido niet meer in. “Johan gaat gewoon tekeer. Ik zal niet herhalen wat hij heeft gezegd over Rachel, maar dat hij in elk geval niet per se aan haar kant staat is duidelijk. (…) Iedereen bemoeit zich ermee en zij krijgt voortdurend te horen wat een verschrikkelijk slechte moeder ze is. Mensen weten daar helemaal niets van.”

Collega Dyantha Brooks: “Wat weet jij daar wel van? Want jij kent haar langere tijd, toch?”

Guido: “Ja, ik zal morgen alle socials wel weer tegemoet zien dat ik kamp-Rachel ben. Ik noem het gewoon echt gelul, laat ik het maar zo plat noemen, maar ik ken haar goed, ik ken de familie goed, al ruim 22 jaar. Ik weet wat er allemaal gebeurd is.”

Administratief foutje

Wat weet Guido dan van die erfenis? “Je moet niet alleen kijken naar de letter van een testament, maar ook naar de geest. Er kan niemand met droge ogen beweren dat Rachel en André senior niet bij elkaar waren in het laatste jaar voor zijn dood. Ze waren gelukkiger dan ooit. Ik heb het zelf gezien, dat hij vaker bij haar op dat huisje in Buitenborgh zat.”

“Dat zij niet meer gelukkig zouden zijn en gescheiden zouden leven is gewoon pertinent niet waar. Dat het een administratieve manier kan zijn geweest dat dat in het testament stond en dat daar niets aan gedaan is, dat kan zijn natuurlijk. Maar het is niet zo dat nu vaststaat dat zij en André uit elkaar waren. Dat waren ze natuurlijk niet.”

Oei, na Royce de Vries lijkt ook Guido dus niet zo zeker van Rachels zaak. Of zoals Dyantha het noemt: “Jij kan zeggen dat je ze heel gelukkig hebt gezien, maar er zullen ook mensen zijn die zeggen: ‘Ja, maar dit staat er in de papieren.’”

Statement

Het statement van Rachel:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen