Claudia de Breij krijgt mep terug van Angela de Jong: ‘Pech voor je!’

Claudia de Breij maakt met haar sneer aan het adres van Angela de Jong absoluut geen indruk op de opiniediva. “Dikke pech voor alle mensen die zonodig woke moeten zijn! Laat haar lekker.”

Claudia de Breij en Angela de Jong © RTL

Het is volgens Claudia de Breij erg jammer dat zo’n invloedrijk iemand als Angela de Jong zo conservatief in het leven staat. Ze omschrijft haar als een ‘Karen’, een Amerikaanse naam die gebruikt wordt om een middenklasse, witte vrouw te beschrijven die zich niet kan verplaatsen in een ander. “Dat is mijn minst favoriete Angela de Jong.”

‘Laat haar!’

AD-mediajournalist Marcus den Blanken begrijpt niet waar Claudia zich mee bemoeit. “Er is gewoon een bepaald gedeelte van jou dat conservatief is. Nou, dat klopt”, zegt hij tegen Angela in de AD Mediapodcast.

Angela vindt dat ook helemaal geen taboe. “Dat mag ook, hoor. Ik geloof niet dat er een wet is die dat verboden heeft in Nederland. Het grootste deel van de mensen stemt zelfs conservatief, dus pech voor alle mensen die zonodig woke moeten zijn, maar goed: laat haar lekker.”

Angela verbaasd

Het is volgens Claudia wél leuk als Angela een compliment uitdeelt aan types die ze ‘van huis uit een beetje haat’. Waar gáát dit over, vraagt de AD-diva zich af. “Ja, ze ontdekken altijd nog een paar andere kanten waar ik nog wel wat meer over had willen weten…”

Ze vervolgt: “Wanneer heb ik dan mijn mening zo heel erg aangepast? Of wanneer ben ik positief over mensen die ik eigenlijk haat? Dat had ik dan wel even willen lezen, maar die kwamen niet onmiddellijk.”

Ode aan John

Het is wel zo dat Angela deze week toevallig een erg positieve column over een John de Mol-productie heeft geschreven. Dat gebeurt in principe nooit. “Een ode aan John de Mol? God, ik heb geen ode aan John de Mol geschreven, hoor. Dat was meer een ode aan de mannen van zekere leeftijd die mij de afgelopen weken platgemaild hebben.”

Die mannen vonden de SBS 6-show The Tribute namelijk zo leuk. Dat programmma is gemaakt door John. “Laten we dat dan maar als bewijs zien dat ik echt elk programma op zijn merites beoordeel. Of ik het nou een presentator vind die leuk is of niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de conservatieve kant van Angela de Jong kwalijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen