Guido den Aantrekker krijgt tik op vingers: ‘Je zit té dicht op Rachel’

Guido den Aantrekker krijgt een flinke tik op de vingers vanwege zijn innige verstandhouding met Rachel Hazes. “Bij Shownieuws kunnen ze beter in beeld plaatsen dat hij haar woordvoerder is!”

Jan Dijkgraaf, Rachel Hazes en Guido den Aantrekker © RTL, NPO, SBS

De manier waarop Guido den Aantrekker in zijn tijdschrift Story en aan de desk van Shownieuws verslag doet over de perikelen in de familie Hazes leidt tot steeds meer verzet. Hij heeft namelijk een zeer innige verstandhouding met Rachel Hazes, maar dat wordt niet altijd benoemd. Onhandig, vinden de mannen van de podcast Nare Jongens.

Kritiek op Guido

Journalist Bas Paternotte vindt dat Guido véél te partijdig verslag doet van de huidige erfeniskwestie, zegt hij in de podcast. “Wat me opvalt aan Guido is dat hij… Ik vind het toch onprettig. Het moet ook onprettig zijn voor hem. (…) Ik heb toch een beetje van: zit je er niet te dicht op? Ben je niet te veel betrokken bij deze vrouw?”

Zijn co-host Jan Dijkgraaf, columnist en biograaf van de Meilandjes, wijst erop dat Guido klaagt over het feit dat concurrent Privé ‘flarden’ van André Hazes’ testament heeft gepubliceerd. “Maar als zo’n omstreden testament van een andere ster (…) op zijn bureau zou liggen, dan zou hij niet weten hoe groot hij het in zijn blad moest brengen.”

Geest van testament

Zelfs in de erfeniskwestie blijft Guido pal achter Rachel staan. Dubieus, vindt Jan. “Dan komt Guido met de meest belachelijke rechtvaardiging voor haar eventuele vermeende gedrag die er is en dat is: ‘Ja je hebt naast de letter van de wet, heb je ook nog de geest van de wet.’”

Hij vervolgt: “Daarmee zegt hij eigenlijk: die clausule was er inderdaad en er liep een echtscheidingsprocedure, maar ze waren nog wel samen, want ze hadden zo vaak ruzie en dan was ze even weg, maar ze waren het laatste jaar heel gelukkig en ze heeft heel veel voor hem betekend het laatste jaar. Ja f*ck it, er liep een echt scheidingsprocedure!”

Bespottelijk

Jan vertrouwt Rachel voor geen meter. “Het is natuurlijk bespottelijk om op het moment dat iemand dood is – en daarom vertrouw ik Rachel Hazes voor geen centimeter – te zeggen: ‘O, beste mensen, ik ga de echtscheidingsprocedure van een dode intrekken.’ Ja, what the f*ck. Dat betekent maar één ding.”

Hij vervolgt: “Dat betekent dat je weet wat de gevolgen zijn van die echtscheidingsprocedure, namelijk dat de honingpot aan je voorbij gaat. En die honingpot gaat niet naar de staat ofzo. Nee, die gaat naar je eigen bloedjes van kinderen. Dus elke euro die zij heeft gepakt uit de nalatenschap van André Hazes, heeft ze eigenlijk gestolen van d’r kinderen.”

Afstand houden

Het is opvallend dat Guido dat verdedigt, vindt Jan. “Je bent toch wel heel laag als je van je kinderen gaat jatten.”

Bas: “Ik zou iets meer afstand houden als ik Guido was.”

Jan: “Ja, dat is niet gelukt.”

Bas: “Of hij moet gewoon zeggen: ‘Als het over dit onderwerp gaat bij SBS 6, zet dan maar onder mijn naam: de woordvoerder van Rachel Hazes.’ Dan vind ik het prima. Ga dan voluit en zeg dan van: ‘In dit geval ben ik woordvoerder van Rachel Hazes.’ Dan snap ik het beter. Dan heb ik er geen onprettig gevoel bij.”

Jan: “Dan hoef je ook niet te doen alsof je journalist bent en of je objectief bent.”

Ongeloofwaardig

Nu is Guido ongeloofwaardig, vinden de heren. Bas: “Hij kan dan nog steeds zijn journalistieke werk doen, maar dan is gewoon volstrekt duidelijk dat als het over Rachel Hazes gaat… Daar gaat hij dan ook niet over schrijven. Daar bemoeit hij zich verder niet mee. Anders dan zijn rol als woordvoerder. Zo zou ik het doen.”

Jan: “Het is een moeder die steelt van de kinderen en dan komt er een journalist van nota bene een roddelblad, Story, zeggen: ‘Nou ja, we hebben het bewijs nog niet hoor mensen. Het zijn alleen maar delen van een testament.’ Ja, net die delen waarin staat dat die vrouw geen erfgenaam meer was.”

Vanmiddag is de uitspraak in het geruchtmakende kort geding over de erfenis van André Hazes.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Guido den Aantrekker tijdens Hazes-onderwerpen de ondertitel 'woordvoerder Rachel Hazes' moet krijgen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen