Linda de Mols dochter pissig: ‘Angela de Jong, dit is kwetsend!’

Noa Vahle ontkent de geruchten dat ze boos zou zijn op haar moeder Linda de Mol. Ze ergert zich daarnaast behoorlijk aan criticaster Angela de Jong. “Dit komt kwetsend en pijnlijk over.”

Noa Vahle en Angela de Jong © SBS 6, NPO

De geruchten over een liefdesreünie gingen al een tijdje, maar nu Linda de Mol en Jeroen Rietbergen daadwerkelijk met z’n tweeën zijn betrapt op een terrasje in Parijs, is het hek van de dam. De gevallen tv-koningin heeft de slachtoffers van The Voice nooit echt een hart onder de riem gestoken, maar heult nu wel weer met ‘Vieze Jeroentje’.

Ruzie met Linda?

De Story meldde eerder dat Noa flink pissig zou zijn over het hernieuwde samenzijn van Linda en Jeroen. “Zij zou de beweegredenen van haar moeder niet kunnen plaatsen. Volgens insiders goed te begrijpen, nadat Jeroen bekende zich seksueel te hebben misdragen ten opzichte van meisjes die ongeveer dezelfde leeftijd als Noa hebben.”

Noa laat nu weten dat dit niet klopt. Ze zegt in de Vandaag Inside van gisterenavond: “Ik heb er het afgelopen jaar niet zoveel over gezegd. Ik heb altijd zoiets van: je bent je aan het verdedigen tegen mensen die het eigenlijk niet zozeer willen horen of toch wel hun eigen waarheid van een verhaal maken.”

Noa ontkent

De geruchten over onmin met mama Linda zitten Noa echter niet lekker. “Op het moment dat er structureel dingen worden gezegd die niet kloppen, bijvoorbeeld dat ik ruzie heb met mijn moeder of dat ik haar helemáál niet support, dan begint dat wel met te knagen dat ik denk: daar wil ik een keer wat van zeggen.”

Ze steunt haar juist wél. “Ik wil gewoon dat mijn moeder uiteindelijk gelukkig wordt. Als het iemands relatie betreft, dan is dat is iemands relatie. Die maakt daar zelf de keuze in. Ik vind het heel logisch dat ze iets gaat uitzoeken na zo’n jaar.”

Constant conflict

Wat vindt Noa er dan van dat Linda weer samen wil zijn met Jeroen? “Volgens mij zit je in een constant conflict tussen heel erg boos zijn op iemand maar ook van iemand houden. En dat heb ik ook wat hem betreft. Dus dat begrijp ik. Dus dat ze het gaat uitzoeken is helemaal oké.”

Jeroen is al vijftien jaar lang de stiefvader van Noa. Is ze boos op hem? “Ja, tuurlijk. Tuurlijk ben ik boos en teleurgesteld en verdrietig. Maar je vergeet ook niet dat iemand ook gewoon een goed mens is en goede dingen voor mij heeft gedaan. En voor mijn broer en voor mijn moeder.”

Sneer aan Angela

Noa vervolgt: “Dus als mensen dan zeggen dat ik haar daarin niet steun of dat ik ruzie met haar heb, dat vind ik natuurlijk wel heel vervelend om te horen. En om dan continu te zeggen ‘het klopt niet, het klopt niet’… Ja, ik heb het idee dat men het ook niet wil horen, maar het is gewoon niet zo. En ik wil gewoon dat zij gelukkig is.”

Beroepsstoker Wilfred Genee: “Ja, en als mensen als Angela de Jong dat soort dingen schrijven over dat ze met zo’n viezerik omgaat, enzovoort?”

Noa: “Kijk, Angela de Jong, iedereen mag haar mening hebben. Dat hebben jullie ook, dat mag zij ook hebben. Maar ik denk als zij dan in het specifiek precies weet hoe het het afgelopen jaar is gegaan en waar de waarheid ligt, dat ze ook kan begrijpen dat sommige dingen best kwetsend en pijnlijk kunnen overkomen.”

Insta-pauze

Wilfred: “Ja, maar dan zal zij zeggen: de slachtoffers zullen dat ook ervaren zo.”

Noa: “Ja, ja. Uiteindelijk maken mensen fouten en dat heeft hij absoluut gedaan. Dat vind ik ook.”

En hoe zit het met Noa’s Insta-pauze? “Dat was heel onhandig. Ik was door de app zelf gedeactiveerd drie dagen. En na drie dagen kreeg ik een mailtje met: ‘Je account kan je weer gebruiken, excuses.’ Maar het verhaal was inderdaad dat ik dat er zelf had afgehaald omdat ik de reacties niet wilde hebben, maar dat klopt ook niet.”

Bejubelde Noa

Na afloop van Vandaag Inside werd Noa in Shownieuws bejubeld door de werknemers van haar oom. Bart Ettekoven: “Ik vind het altijd verbazingwekkend hoe goed zij uit haar woorden kan komen. Van wie zal ze het toch hebben? Het is echt ongelooflijk hoe goed ze dit verwoordt.”

Dyantha Brooks: “Heel knap gedaan, toch?”

Bart: “Ja. Het is natuurlijk heel pijnlijk als mensen gaan suggereren of er verhalen opduiken dat zij haar moeder niet zou supporten of dat er ruzie zou zijn tussen moeder en dochter.”

Noa deed het ook zó geweldig tijdens het WK Voetbal, vindt collega William Rutten. “Ik keek voor haar!!!”

Studiogast Leontien van Moorsel: “Ja, ik ook.”

Bart soppend: “Ja, héél knap!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Noa Vahle (23) nu al boos op de media. Moet ze oppassen niet zo verbitterd te raken als haar moeder Linda?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen