Gordon baalt flink: ‘SBS 6 laat zich intimideren door Arjen Lubach’

Gordon baalt er flink van dat SBS 6 na alle controverse over downtelevisie twijfelt over een vervolg op Down the Road. “Dan laten ze zich intimideren door een enkeling die daar wat over zegt.”

Gordon en Arjen Lubach © RTL, NPO

Het verzet tegen downprogramma’s op de Nederlandse televisie neemt steeds verder toe. Tv-stations verkopen dit soort amusement volgens critici onterecht als maatschappelijk betrokken. Om het allemaal wel een beetje leuk te houden, selecteren tv-makers namelijk alleen de 1 procent van de mensen met down die het minst gehandicapt zijn.

Intimiderende Arjen

Arjen Lubach vindt dat de ernst van het syndroom van down door dit soort programma’s extreem wordt afgezwakt en dat dit schadelijke maatschappelijke gevolgen heeft. Zo zou men bijvoorbeeld kunnen afzien van een test die vroegtijdige detectie van down makkelijk maakt. De VPRO-ster wil dat SBS 6 stopt met het programma.

En volgens Gordon lijkt dat inderdaad te gaan gebeuren. Hij zegt in RTL Boulevard: “Weet je, SBS twijfelt over een nieuw seizoen van Down the Road. Wat ik heel jammer vind, want dan laten ze zich intimideren door een enkeling die daar een opmerking over maakt.”

Kortzichtig

Gordon hekelt de rol die Arjen speelt in deze discussie. “Arjen Lubach is zó kortzichtig te werk gegaan. Hij heeft gewoon geluisterd naar één iemand die kritiek had, omdat die toevallig een broer had die een zwaarder geval van down heeft. Ja, daar kun je dit programma niet op afrekenen. En ik vind dat hij daar volledig de plank heeft misgeslagen.”

Er is niets mis met Down the Road, vindt Gordon. “Het is in de puurste vorm. Het is met een grap, met een lach, met een grol. Je kan erbij huilen, je kan erbij lachen. Nou, dat gebeurt niet heel veel meer. De meeste programma’s zijn om te janken namelijk.”

Toch weer interview

Het is best opvallend dat Gordon weer met een interview in RTL Boulevard zit, omdat hij volgens de showrubriek eerder nog aankondigde nooit meer interviews te geven. Tv-kenner Rob Goossens daarover: “Het is niet zo lang geleden dat hij zijn tent in Blaricum moest sluiten en toen nog tegen onze verslaggever zei dat hij nooit meer interviews ging geven.”

Rob vervolgt: “Hij heeft later overigens ontkend dat hij dat überhaupt heeft gezegd. En inmiddels kunnen ook weer kwartetten natuurlijk met de interviews die hij gedaan heeft. Dus hij zal het niet gemeend hebben, maar dat is weer een heel ander ding.”

Groot contrast

Er zit altijd een groot contrast tussen wat Gordon zegt en hoe hij zich gedraagt, aldus Rob. “Het is ook een week geleden, twee weken geleden dat hij nog de fameuze woorden ‘lik m’n reet’ op zijn Instagram zette. Nou, als je dan nu ziet hoe vrolijk hij is, dat is best een contrast.”

En gaat SBS 6 inderdaad stoppen met Down the Road? “We hebben Talpa geprobeerd daarover te benaderen. Die willen daar niks over zeggen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen