Bridget Maasland hekelt vraag aan Johnny de Mol: ‘Dit gaat te ver’

Bridget Maasland vindt het te ver gaan dat Johnny de Mol vorige week bij de tv-actie voor Giro 555 een vraag kreeg over zijn privéleven. “Je moet een beetje aanvoelen wanneer dat niet kan.”

Johnny de Mol en Bridget Maasland © RTL

Johnny de Mol is onderdeel van een van de meest besproken families van Nederland. Het is met name zijn tante Linda de Mol die momenteel onder vuur ligt, namelijk vanwege haar liefdesreünie met de omstreden Jeroen Rietbergen. De showrubrieken hebben Johnny dan ook graag voor de camera, in de hoop op wat privé-ontboezemingen.

Misplaatst

Het is echter niet altijd gepast om daarnaar te vragen, zegt Bridget Maasland in de nieuwste aflevering van De BLVD Podcast. Zij heeft gehoord dat Johnny vorige week zelfs is lastiggevallen achter de schermen van de tv-actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Volgens Bridget is het misplaatst. “Ik hoorde, eventjes van achter de schermen, dat bij Giro 555 aan Johnny de Mol iets persoonlijks werd gevraagd. Dan denk ik: dit is niet het moment om daar nu over te beginnen, want we zetten ons nu allemaal in voor Giro 555. Dus je moet een beetje aanvoelen wanneer het wel kan en wanneer het niet kan.”

Merkwaardig

De kritiek van Bridget is merkwaardig. Haar eigen RTL Boulevard stelde Johnny vorige week, daags voor de tv-actie van Giro 555, namelijk een vraag tijdens een ander evenement dat georganiseerd was om geld op te halen voor dezelfde ramp. Het leidde tot een aritkel met de kop: ‘Johnny vertelt hoe het met de voltallige familie De Mol gaat.’

Luuk Ikink ’s avonds tijdens de uitzending: “We vroegen hem ook nog even naar hoe het gaat met zijn familie na de turbulente tijd die ze hebben meegemaakt.”

Daarna was te zien hoe Johnny drie volzinnen uitsprak over de situatie: “Ja, iedereen gaat goed. Iedereen gaat goed. Ik denk dat de afgelopen oud en nieuw een hele fijn was om letterlijk 2022 achter ons te laten en vooral vooruit te kijken.”

Ruzie met Katja

Heeft Bridget zelf eigenlijk ook wel eens een impertinente vraag gesteld? “Ik ben ook wel eens op mijn bek gegaan, om het maar even gewoon Haags te zeggen. Dat was bij Katja Herbers. Had ik net een interview gelezen over dat zij met haar man kinderen wilde. Dus ik vraag aan haar of zij kinderen wilde.”

En toen? “Die ging helemaal los dat ik dat nooit had mogen vragen en ‘impertinente vragen’. En: ‘Stel je die ook aan een man?’ Misschien heeft zij daar moeite mee of problemen, dat weet ik natuurlijk niet, maar het was voor mij puur omdat ik me had ingelezen op haar, dat ik dacht: ik kan dat wel vragen.”

Gevoelig

Het verschilt van persoon tot persoon wat men als grensoverschrijdend ervaart, aldus Bridget. “Ja, soms ligt het bij mensen heel gevoelig en kan het heel verkeerd aankomen.”

“Mijn intentie was totaal niet verkeerd, maar zo kan die wel overkomen. Dus je moet een beetje voelen, denk ik. “

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen