Kees Tol-show afgekraakt aan talkshowtafel: ‘Dom en irritant!’

De Kees Tol-show vtwonen is, vermomd als compliment, compleet afgekraakt aan de talkshowtafel van Eva Jinek. “Het is een beetje irritant. Dan komen ze weer met al die domme woorden!”

Kees Tol en mediameiden © William Rutten, RTL

Het programma vtwonen van Kees Tol is een succes op de vroege zondagavond van SBS 6. Het werd gisteren in de talkshow van Eva Jinek besproken door tv-redacteuren Tamar Bot en Fanny van de Reijt, die bekend zijn van de podcast Mediameiden. Zij zien de show van Kees een beetje als ‘irritainment’, tv om je aan te ergeren.

Voorspelbaar

Kees’ programma is volgens Fanny (foto: links) heel voorspelbaar. “Het is zo ontzettend voorspelbaar, al achttien seizoenen lang. Eigenlijk kijk je elke week naar precies dezelfde aflevering en dat is natuurlijk heerlijk ontspannen. Het gaat over stellen die het niet eens worden over de inrichting in het huis.”

Ze vervolgt: “De man wil meestal strak en industrieel en de vrouw wil meestal tierelantijntjes. En dan moet er een stylist dus komen om het een beetje te gaan oplossen. Nou ja, gewoon genieten.”

Fancy wabi sabi

De interieurstylisten in vtwonen plakken de meest willekeurige termen op hun ontwerpen, aldus collega Tamar. “Fancy wabi sabi bijvoorbeeld. Wat betekent dat?! Geen idee. Dit gebeurt altijd. Het is altijd zo: een man wil een strakke stijl, de vrouw wil een gezellige stijl. Dan gaan ze doen alsof het niet bij elkaar te brengen is.”

Ze vervolgt: “Dan komt er een stylist en ze kunnen natuurlijk niet zeggen van: ‘we gaan een beetje van beide doen’, dus ze bedenken een hysterische term. Het is altijd zoiets van: ‘hotel chic meets fabriek’. Of ‘minimalisme met een blosje op de wangen’, dat soort termen. Het is ook een beetje irritant.”

Blauwe plek

Het is een typisch voorbeeld van irritainment, vindt Tamar. “Dat is ook waarom ik zo graag naar het programma kijk. Het is een beetje alsof je als je een blauwe plek hebt dat je er soms op gaat drukken. Dat heb ik hier ook bij. Dan denk ik van: ja, dan, komen ze weer met die domme woorden, maar dat wil je dan toch zien.”

Gijs Staverman begrijpt de dames niet. Hij is niet zo onder de indruk van vtwonen. “Hoe kun je nou 18 seizoenen naar hetzelfde programma zitten te kijken? Het is allemaal hetzelfde!”

Nooit gezien

Omroep MAX-baas Jan Slagter is ook geen vaste kijker van Kees en zijn woonshow. “Ik heb het programma nog nooit gezien, dus het is voor mij helemaal nieuw. Maar als ik hoor ‘aaibaar’ interieur enzo… Nee, weet je, mijn vrouw doet dat en die heeft een goede smaak. Ik denk niet dat we dat programma nodig hebben.”

Hij besluit: “Maar als daar, ik begreep, 700 duizend mensen naar kijken, vind ik het veel. Op een zondagavond. Chapeau.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kees Tol boekt succes met vtwonen. Meer Kees op tv?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen