Holland Zingt Hazes niet uitverkocht: ‘Tja, Rachel achter de kassa!’

André Hazes jr. maakt over een paar weken groots zijn comeback bij Holland Zingt Hazes, maar de concertserie is nog niet eens uitverkocht. “Tja, je ziet toch Rachel achter die kassa zitten!”

Aran Bade en Rachel Hazes © RTL, NPO

De concertserie Holland Zingt Hazes staat weer voor de deur, maar de populariteit van het evenement staat onder druk. Er zijn nog behoorlijk veel kaarten beschikbaar, bracht RTL Boulevard gisteren in beeld. Volgens verslaggever Aran Bade heeft dat mede te maken met de negatieve publiciteit rondom de vrouw achter het evenement: Rachel Hazes.

Rachel achter kassa

Aran wijst erop dat Rachel na de kroketzaak nu weer de erfeniskwestie aan haar broek heeft hangen. “Het is een beetje een vies en smerig spelletje geworden. De mensen die nu thuis op de bank zitten te kijken verzuchten van: wéér over Hazes, maar het gaat om zijn muziek en zijn legacy”, aldus de showbizzkenner.

Hij vervolgt: “Over Rachel denk ik met name: waarom heb je het zó ver laten komen? Het heeft geen gunstig effect. Als jij een kaartje wil kopen voor Holland Zingt Hazes, denk je toch even na. Je ziet Rachel achter die kassa zitten en je denkt toch: waar gaat dit (geld) naartoe? En waarom gaat het geld niet naar die kinderen? Daar ga je over nadenken, zeker.”

Hazes-peiling

Alsof het internet nog niet vol genoeg staat met Hazes-polletjes, heeft RTL Boulevard een of ander onderzoeksbureau ingeschakeld om aan te tonen hoe impopulair Rachel is. Goh, wat zal dáár nou toch uitgekomen zijn? Tromgeroffel… “De populariteit van Rachel is echt gezakt”, onthult Aran. “Dat gevoel had ik al.”

Hij besluit: “De kaartverkoop is nog open van Holland Zingt Hazes. We hebben vandaag even gekeken en er zijn best nog veel plaatsen over. Het gaat niet súperslecht, dat moet ik erbij zeggen. We gaan hier niet zoeken naar dat het écht heel slecht gaat, maar er zijn gewoon nog best wel veel kaarten te koop.”

Bodemprocedure

De ellende is nog lang niet voorbij voor Rachel, want dochter Roxeanne begint een bodemprocedure in de erfeniszaak. Zij was elf toen de nalatenschap van haar vader André werd afgewikkeld. “Het was alleen Rachel die heeft getekend. Zij tekende in haar hoedanigheid van ouderlijk gezag”, zegt Rox’ advocaat Bernard Tomlow in De Telegraaf.

Lachwekkend, vindt hij het. “De slager keurde zijn eigen vlees! Daarbij komt ook nog eens dat ze zelf belanghebbende is. Ja, kom nou toch, dat willen we nog tot op de bodem uitzoeken. Daarom heet het bodemprocedure.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Holland Zingt Hazes spekt de portemonnee van neperfgenaam Rachel Hazes. Zou u daar moeite mee hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen