Yvonne Coldeweijer veel geld kwijt aan Rachel Hazes: ‘15.000 euro’

Rachel Hazes bezorgt Yvonne Coldeweijer een flinke kostenpost met het kort geding dat ze tegen haar heeft aangespannen. “Mijn advocaatkosten liggen tussen de 12 en 15 duizend euro.”

Yvonne Coldeweijer en Rachel Hazes © YouTube, NPO

Professioneel weduwe Rachel Hazes heeft besloten om de rechterlijke macht lastig te vallen met een kort geding over wat onschuldige juice van Yvonne Coldeweijer. Zij stelt dat André Hazes jr. heeft gebroken met zijn moeder, omdat hij haar zou verdenken van het uitlekken van zijn break up letter aan Sarah van Soelen.

Rachel valt lastig

Naast dat er sinds het uitlekken van die brief ogenschijnlijk inderdaad geen enkel contact meer is tussen André en Rachel – zelfs met kerst plaatsten ze geen enkele foto samen – is dit soort juice natuurlijk totaal niet rechtbankwaardig. Het is volgens Iris van Lunenburg een gotspe dat Rachel hiermee de rechterlijke macht lastigvalt.

Zelf vindt Yvonne het ook belachelijk. Zij heeft zelfs aangeboden om al haar geruchten in te slikken als André gewoon publiekelijk verklaart dat hij inderdaad niet boos is op zijn moeder. “Maar zelfs dat heeft hij niet meer voor je over. Ouch…”

15.000 euro

Hoe dan ook: dat kort geding van Rachel gaat Yvonne veel geld kosten. Ze vraagt haar volgers daarom geld te doneren. “Ga samen met mij de strijd aan tegen de gecremeerde kroket! Ik zie ook echt hele hoge donaties binnenkomen en dat vind ik echt heel lief, maar alleen als je het echt kunt missen hoor! Een eurootje ben ik ook echt al megablij mee.”

Hoezo die crowdfunding? “Voor de mensen die geen idee hebben: de advocaatkosten voor een kort geding liggen ongeveer tussen de 12.000 en 15.000 euro. En nee, dit bedrag krijg je niet terug als je wint! Of je nou wint of verliest, dit bedrag ben je altijd kwijt. Huilen!!!”, schrijft ze op haar juicekanaal.

De verliezer betaalt wel de proceskosten. “Dat is iets anders. Dat was vorige keer bij Samantha Steenwijk een eurootje of 1.500. Die moet je dan wel betalen.”

Geen juicetonnen

Yvonne benadrukt dat ze geen geld meer verdient met haar juice. “Ik had mijn Telegram-groep, waar je lid van kon worden voor 10 euro per maand. Op een gegeven moment verdiende ik daar 40.000 euro per maand mee. Bizar hè.
Maar ik zeg je heel eerlijk: geld verdienen is leuk, maar een heel chill ontspannen leven is leuker.”

Ze vervolgt: “Van een abonnementsmodel krijg ik de zenuwen. Constante druk om content te moeten leveren. Dag en nacht. Je bent in je hoofd nooit ‘klaar’. Ik vind het zeer onprettig om zo door het leven te gaan. Zo belangrijk is geld niet voor mij. Vrijheid en een chill leven leiden wel!”

Kledingverkoop

De enige inkomstenbron van Yvonne is nu haar kledingwinkel, die ze ook aanprijst via haar socials. “Dus weet: als je een trui bij me koopt, dat je daarmee dus ook altijd mijn juicekanaal staande houdt.”

Tot slot laat Yvonne weten dat ze deze maand, in januari dus, met ‘de grootste scoop van het jaar’ komt. Het onderwerp? Rachel Hazes.

Mediacourant wenst u een vreugdevol 2023, vol met woeste sterren en ophef 🥂

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoe de rechtszaak ook verloopt, denkt u dat Rachel Hazes een leugenaar is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen