Iris van Lunenburg: ‘Rachel Hazes, waarom val je rechter lastig?’

Iris van Lunenburg, deskundige in Shownieuws, vindt het ongelooflijk dat Rachel Hazes een hele rechtszaak begint voor relatief onschuldige juice van Yvonne Coldeweijer. “Overdreven!”

Iris van Lunenburg en Rachel Hazes © SBS, RTL

Yvonne Coldeweijer stelt dat Rachel Hazes ruzie heeft met haar zoon André Hazes jr., omdat hij haar ervan zou verdenken zijn afscheidsbrief aan Sarah van Soelen te hebben uitgelekt. Eén ding is zeker: sinds het uitlekken van die brief zijn André en Rachel niet meer samen gezien en hebben ze geen enkel contact met elkaar via de socials.

Rechter lastigvallen

Over deze relatief onschuldige juice begint Rachel nu een hele rechtszaak. Zij wil dat Yvonne de video offline haalt waarin ze haar beweringen doet, maar de juicekoningin stelt genoeg aanwijzing te hebben. Bovendien, stelt zij: als Rachel niet wil dat de mensen denken dat ze ruzie heeft met André, dan kan hij dat toch gewoon verklaren?

Die rechtszaak is echt overdreven, vindt showkenner Iris van Lunenburg. “Het is natuurlijk niet fijn, hè, om een video te zien waarin je voor narcist wordt uitgemaakt of voor andere dingen, maar is dit nou echt iets waarbij je de hele rechterlijke macht en het hele systeem moet lastigvallen?”, zegt ze in Shownieuws.

Overdreven

Rachel maakt het volgens Iris echt te groot. “Zou je niet eerder kunnen denken: nou, ik ben het er niet mee eens, maar weet je wat: láát gaan, dan waait het sneller over. Om helemaal naar de rechter te gaan en er advocaten mee lastig te vallen… Ik denk toch van: is het niet een beetje een overdreven reactie om het zo aan te pakken?”

Collega Bart Ettekoven is het daarmee eens. “Als je het zó erg vindt en het tegendeel wil bewijzen, dan hoef je niet naar de rechter en kan je ook op Instagram een filmpje plaatsen dat je samen onder de kerstboom zit en dan is het ook uit de wereld. André neemt het niet op voor zijn moeder in dit hele verhaal. Die had anders ook een statement kunnen maken.”

Groot risico

BN’er-fotograaf William Rutten vindt het riskant van Rachel. “Yvonne is niet iemand die snel bluft. Ik hoop dan maar dat je je zaakjes in orde hebt voordat je gaat zeggen: ‘Ik ga haar aanpakken.’ Het is een risico dat je neemt.”

Bart: “We hebben met Samantha Steenwijk gezien, die ook die stap naar voren dacht te moeten maken… Die is daar niet heel goed van afgekomen, want tot op de dag vandaag wordt zij natuurlijk toch nog wel zwartgemaakt. Vergis je ook niet wat voor een enorme fanbase Yvonne heeft en hoeveel mensen haar volgen en een warm hart toedragen.”

Zelfmoordpoging

Privé-baas Evert Santegoeds wijst er in zijn podcast op dat Rachel ook ooit een rechtszaak is begonnen tegen hem, omdat hij in Privé beweerde dat ze een zelfmoordpoging had ondernemen. Ze ontkende dat, maar dat bleek ook een leugen. Jaren later begon ze daar namelijk ronduit over te vertellen in de media.

Als Yvonne bakzeil haalt bij de rechter, betekent dat volgens Evert dus niet dat ze geen gelijk heeft. “Ik heb er toen voor gekozen om geen bronnen prijs te geven. Dan liever een rectificatie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het kwalijk dat Rachel Hazes de rechter hiermee lastigvalt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen