Rob Kemps krijgt vernietigende recensie: ‘Oogt hopeloos verloren’

Het is voor Rob Kemps te hopen dat hij zijn woede-uitbarstingen inmiddels een beetje onder controle heeft, want de Volkskrant heeft een vernietigende recensie over hem geschreven. “Hopeloos verloren.”

Rob Kemps © SBS 6

Het nieuwe Hilversumse manusje van alles, Rob Kemps, is deze week te zien met zijn eigen interviewshow De 10 Vragen op SBS 6. Hij had voor de première-aflevering al direct een mooie naam gestrikt: Jeroen Pauw. Tv-recensent Alex Mazereeuw, de Angela de Jong van de Volkskrant, is echter niet bepaald enthousiast.

Schoolkrantniveau

Rob neemt als televisietalent veel en veel te grote stappen, schrijft Alex in zijn recensie. “Je tv-carrière is net begonnen, maar het is tijd voor de volgende stap: een interviewprogramma! (…) Kemps lijkt daarmee een zoveelste slachtoffer van de tv-wet dat doorgebroken talenten meteen maar álles moeten doen.”

Het gevolg? Interviews op ‘schoolkrantniveau’, sneert hij. “Met vragen als ‘Wanneer heb je voor het laatst gehuild?’ en ‘Op een schaal van nul tot tien: hoe gelukkig ben je nu?’”

Afvinken

Er zit volgens Alex geen enkele diepgang in. “Het vragenlijstje werd in rap tempo afgevinkt. Telkens als het even interessant dreigde te worden (…) moest de volgende vraag alweer worden behandeld.”

Het is niets en het wordt niets, vreest de tv-recensent. “Niet elke sympathieke tv-persoonlijkheid is automatisch een goede interviewer. Kemps oogde hopeloos verloren in dit goedkope format, en was voor de niet-voorgeprogrammeerde onderwerpen vooral afhankelijk van zijn kaartjes.”

Héél veel op tv

Privé-baas Evert Santegoeds vindt dat Rob moet oppassen, zegt hij in de podcast Strikt Privé. “Rob Kemps is héél veel op tv en die laat zich ook niet in een hokje duwen, want die staat te schreeuwen in een spelshow, is de serieuze interviewer bij De 10 Vragen en dat is allemaal Rob Kemps.”

Is dat alles? Nee! “Dan staat hij tussendoor ook nog op het podium met ‘Van links naar rechts’. Ik kan hem niet heel erg meer plaatsen op dit moment en dat kan wel eens een probleem worden in een carrière, want mensen willen graag weten wat ze aan iemand hebben en dat weet je bij Rob niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rob Kemps een verkeerde keuze heeft gemaakt door voor SBS 6 aan de slag te gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen