Rob Kemps ergert zich aan kritiek Volkskrant: ‘Echt zó Nederlands’

Rob Kemps ergert zich aan het negatieve commentaar dat hij heeft gekregen van Alex Mazereeuw, de tv-recensent van de Volkskrant. “Ik doe helemaal niet alles! Dit is allemaal zó Nederlands.”

Rob Kemps en Alex Mazereeuw © SBS 6, RTL 4

Alex Mazereeuw, het Volkskrant-equivalent van Angela de Jong, is buitengewoon kritisch over het nieuwe programma De 10 Vragen. Hierin interviewt Rob Kemps deze hele week lang allerlei bekende Nederlanders. “Kemps lijkt daarmee een zoveelste slachtoffer van de tv-wet dat doorgebroken talenten meteen maar álles moeten doen.”

‘Maakt mij niet uit!’

Heeft Rob de recensie van Alex gelezen? “Jazeker”, antwoordt hij in de talkshow Tijd voor MAX. “Ik kan er wel antwoord op geven waarom ik dat dan moet doen: omdat ik er zin in heb. Als je er geen zin in hebt, dan moet je het niet doen.”

Presentator Sybrand Niessen: “Toen je opstond, werd je niet pissig? Ik word altijd zo pissig van al die stukken.”

Rob aanvankelijk: “O, nee, helemaal niet, want ik vind altijd: als je het leuk vindt, vind je het leuk, en als je het niet leuk vindt, dan vind je het niet leuk. Henny Vrienten zong altijd al: ‘Hé, er zit een knop op je tv en die helpt je zo uit de puree.’ Ja, dan moet je naar The Masked Singer, dat is ook leuk. Het maakt mij niets uit.”

‘Ik doe níet alles!’

Dan laat Rob blijken dat hij er wel degelijk een beetje mee zit. “Alleen wat ik wel een beetje vind is: dat ik dan alles zou doen… Ik doe helemáál niet alles. Ik heb vorig jaar acht afleveringen van Ik Hou Van Holland gemaakt. Daar was ik invaller en we weten allemaal waarom.”

Hij vervolgt: “Ook nog zes afleveringen Wie Kent Nederland en vier afleveringen Chansons. Dus ik vind het wel meevallen.”

‘Zó Nederlands’

De kritiek is een beetje flauw, vindt Rob. “Dat is ook wel een beetje Nederlands. Ik had het ook toen ik met De Slimste Mens meedeed… Eerst was ik bekend als Snollebollekes, als feestartiest, en toen ging ik Chansons maken en toen hadden mensen ook zoiets van: moet je dat nou óók nog doen.”

Een onzinargument, vindt Rob. Hij besluit: “Ik ben geen interviewer, maar ik wil gewoon een fijn gesprek hebben, begrijp je?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Rob Kemps sportief omgaat met kritiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen