Fred Teeven ergert zich aan Sam Hagens: ‘Hij is heel bijdehand’

Fred Teeven is niet erg gecharmeerd van de nieuwe presentator van HLF8. Hij vindt dat Sam Hagens een beetje brutaal is, onthult collega Hélène Hendriks. “Je vindt hem bijdehand, hè?”

Sam Hagens en Fred Teeven © SBS 6

Het meningencircus van HLF8 heeft steeds meer vaste gezichten en Fred Teeven is daar één van. Hij zat vorige week ook aan tafel in de talkshow, toen Sam Hagens het gesprek leidde en er net een windturbine was afgebroken in de polder. Het zoveelste bewijs om maar gewoon te investeren in kernenergie, noemde Fred dat tussen neus en lippen door.

Bijdehand

Als Sam vervolgens glimlachend opmerkt dat Fred zijn politieke puntje weer heeft gemaakt, kijkt Fred om onduidelijke redenen heel erg geïrriteerd. Hij heeft duidelijk niet zoveel chemie met de nieuwe presentator van HLF8.

Achter de schermen blijkt Fred zijn ongenoegen over Sam te hebben uitgesproken, want daar werd hij gisterenavond mee geconfronteerd door de andere presentator van het programma: Hélène Hendriks. “Je moest afgelopen week ook incasseren. Toen zat je bij Sam en je vond Sam een beetje bijdehand. Waarom?”

Politiek puntje

Fred ongemakkelijk: “Neuh, ik vond hem niet bijdehand, maar ik maakte een half-politieke opmerking en toen zei hij zoiets van ehh: ‘Ja, je politieke puntje is weer gemaakt, joh.’ Dan heb je de neiging om erop te reageren, maar dat doe je dan gewoon niet, hè? Zeker niet als je nog maar een half uurtje in de hele uitzending hebt.”

Hélène: “Je was gewoon een beetje meelevend?”

Fred: “Ja, ik denk dat dat ook gepast was die avond.”

Hij doelt erop dat het Sams debuutweek was, waarin hij ook nog eens geplaagd werd door een technische storing. “Het was een bijzondere avond.”

Slechte ervaring

Heeft Fred nog meer slechte ervaringen met de media? “Ik heb wel eens spijt gehad van een interview. In 2002 kwamen ze me interviewen voor de Veronica-gids en de fotograaf had me zo neergezet dat uit allebei m’n oren een plant groeide.”

Niet leuk, aldus Fred. “Ik zat echt zo te kijken van: moet dit allemaal? Ja, dat is niet de manier om kiezers te winnen in een verkiezingscampagne.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Fred Teeven een waardevolle toevoeging als talkshowgast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen