Steven Brunswijk heeft spijt van sorry-optreden in Op1: ‘Balen’

Steven Brunswijk heeft er spijt van dat hij in de talkshow Op1 sorry heeft gezegd omdat hij zo hard moest lachen om het omstreden kaarsverhaal van Johan Derksen in Vandaag Inside. “Balen.”

Steven Brunswijk © SBS 6, NPO

Steven Brunswijk was eind april te gast in een van de meest controversiële uitzendingen van Vandaag Inside ooit: de kaarsspecial. Samen met René van der Gijp lag hij in een deuk om het kaarsverhaal van Johan Derksen. Twee dagen later zat Steven aan de talkshowtafel van Op1 om zich te distantiëren van de mannen van VI.

Spijt van sorry

Daar heeft Steven nu flink spijt van. “Waar ik het meest van baal is dat ik later bij Op1 heb gezeten en sorry heb gezegd. Achteraf gezien denk ik: ik ben komiek, ik lach om dingen, dat is mijn taak en mijn beroep. Ik mag lachen om dingen, hoe hard die dingen ook zijn”, zegt hij in tijdschrift Nieuwe Revu.

Veel mensen vonden het flauw van Steven dat hij zó gretig in een andere talkshow ging zitten om zich te distantiëren van VI. “Terwijl Johan Derksen al lang en breed weer vrolijk op televisie is met René van der Gijp, krijg ik nog steeds berichten binnen waarin ik word uitgescholden omdat ik zo hard heb gelachen om zijn verhaal.”

‘Tieft op!’

Steven vindt dat hij een beetje overdreven heeft gereageerd. “Toen mij werd gevraagd om excuses te maken, had ik moeten zeggen: jullie kunnen mijn zwarte rug op, tieft op, ik lach om dingen.”

Hij vervolgt: “Ik ben in mijn leven heel vaak gediscrimineerd, maar er zijn een heleboel comedians die grappen maken over racisme en mensen met een donkere huidskleur. Moet ik daar dan boos om worden? Nee, ik vind die grappen fantastisch.”

Kaarsduwer

Slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag vonden het pijnlijk dat er in VI zo werd gelachen om Johans kaarsverhaal. Wat zegt Steven tegen die mensen? “Praat erover voordat je andere mensen ergens de schuld van gaat geven die er niks mee te maken hebben.”

Hij vervolgt: “Ik heb niks gedaan, ik heb nergens een kaars in geduwd, ik heb nog nooit iemand aangerand, ik heb nooit seksueel overschrijdend gedrag vertoond. Ik ben niet het probleem, maar blijkbaar heb jij zelf een probleem waar jij nooit aan hebt gewerkt, anders deed het niet zo’n zeer.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Steven Brunswijk een gebrek aan ruggengraat heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen