Steven Brunswijk vreesde instorten kaartverkoop na juice Yvonne

Steven Brunswijk vreesde voor het instorten van zijn kaartverkoop nadat Yvonne Coldeweijer in augustus juice over hem verspreide. “Ik werd van van alles en nog wat beschuldigd.”

Steven Brunswijk © Instagram

Cabaretier Steven Brunswijk en zijn geliefde Ayla zijn in augustus behoorlijk losgegaan tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Hij begon temidden van een enorme mensenmassa heel hevig te tongen met een andere vrouw. Omstanders maakten beelden en die kwamen onder meer terecht bij het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer.

‘Niet vreemdgegaan’

Yvonne schrok zich een hoedje. Ze plaatste het filmpje online en schreef daarbij: “Does your wife know?

Steven kwam vrij rap met een reactie op deze juice van Yvonne. Hij stelde dat zijn vrouw er oké mee is. “Jammer dat je tegenwoordig gedwongen wordt om als bekend persoon je privéleven te bespreken. Maar ja, het is wat het is. Het was in ieder geval erg gezellig geworden met z’n viertjes. Sorry Yvonne, maar ben niet vreemd gegaan.”

Kaartverkoop

Hoe kijkt Steven hier twee maanden later op terug? Hij vertelt in de Volkskrant dat hij wel met een statement móést komen. “Ik werd van van alles en nog wat beschuldigd”, zegt hij in de krant.

Steven vreesde voor het instorten van zijn carrière als hij niet met een verklaring zou komen. “Als ik niks zou zeggen, zou dat betekenen dat vrouwen geen kaarten meer zouden kopen voor mijn shows, dat mensen mij uitschelden op Instagram. Dus ik moest wel reageren.”

Verschijnsel

Waarom is het vreemdgaan van BN’ers ineens zo’n hot topic geworden? Liefdesonderzoeker Tila Pronk denkt dat de juicekanalen hiermee inspelen op het ‘behoudende beeld van relaties bij het gros van de Nederlanders’. “Die zijn monogaam, overspel is de nekslag voor een relatie en vreemdgaan is moreel verwerpelijk.”

Ze vervolgt: “De veroordelende toon op de juicekanalen zie ik daarbij als een erg Amerikaans verschijnsel, en de aantrekkingskracht zit hem erin dat er een maakbare, controleerbare wereld wordt neergezet waarin we allemaal perfect zijn, en misstappen keihard worden afgestraft. Daar putten veel mensen een gevoel van veiligheid uit.”

De beelden van de zoenende Steven staan nog altijd op Dumpert.

Instagram

Steven en zijn vriendin:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Steven Brunswijk zoende midden in Amsterdam met een ander. Prima dat dit dan op een juicekanaal verschijnt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen