Erica Meiland krijgt kritiek na relatiebreuk Montana: ‘Jank niet!’

Erica Meiland krijgt een lelijke sneer te verwerken nu ze treurt om de plotselinge relatiebreuk van haar dochter Montana. “Niet janken, het draait nu even niet om jou!”, wordt haar toegebeten.

Dirk en Montana Meiland © Instagram

Montana Meiland zorgde gisterenmiddag voor een grote verrassing door haar relatiebreuk met Dirk Hoogstraten aan te kondigen. Waar zij een kort statement plaatste waarin ze aangaf ‘ieder ons eigen weg’ te gaan, rept hij in een lang bericht met veel foto’s van een ‘stap terug in onze relatie’. De twee waren acht jaar bij elkaar.

Bom gebarsten

Privé-baas Evert Santegoeds, die een goede verstandhouding heeft met de familie Meiland, stelt in De Telegraaf dat de bom is gebarsten met kerst. “Al is het volgens ingewijden eerder een besef, dat bij beiden al langer speelde, dat zij voor elkaar misschien toch niet de ware zijn.”

Dirk speelde nauwelijks een rol in de tv-soaps van de familie Meiland. Hij werd in de biografie van Erica Meiland afgeschilderd als negatief. “Eerst was er een verschil van mening over de rolverdeling. Dirk zou Montana liever als huisvrouw zien, iets waar zij met haar drukke winkel niets voor voelde”, aldus Evert.

Achter aanrecht

Montana heeft helemaal geen zin om de hele dag voor Dirk achter het aanrecht te staan. “Het idee dat Dirk haar liever thuis hield, ging Montana steeds meer tegenstaan al werd dat niet meer uitgesproken.”

De relatiebreuk komt dan ook vooral vanuit Montana, stelt RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade. “Ik voel wel dat Montana echt een punt zet achter de relatie, maar bij Dirk voel ik nog van: misschien kunnen we er nog aan werken.”

Erica krijgt kritiek

Erica plaatst onder de Instagram-berichtjes van zowel Dirk als Montana een emotionele smiley: “😢”, maar dat komt haar op kritiek te staan.

Mevrouw Sandra, die de Meilandjes volgt, vindt dit namelijk onkies. “Niet janken maar er zijn voor je dochter. Het draait nu even niet om jou. Houden van is ook loslaten. Beter dan in een ongelukkige relatie.”

Ene Lies daarop: “Ze mag toch aangeven dat ze het verdrietig vindt? En Erica, zoals we haar ‘kennen’ en zien, is toch sowieso een lieve goede moeder die haar dochter zeker zal opvangen en steunen.”

‘Was al te zien op tv’

Mevrouw Wil zag op televisie al dat het niets zou worden tussen Montana en Dirk. “Sterkte, nooit leuk om zulke besluiten te moeten nemen samen. Wat ik als kijker al zag, dat Dirk niet het juiste dekseltje voor je was. Hoop dat de media jullie rust gunnen.”

Mariette daarop: “En jij kent hen persoonlijk? Ik word niet goed van types zoals jij die aan de hand van wat ze op tv zien gaan analyseren en de psycholoog gaan uithangen, terwijl ze deze mensen waarschijnlijk niet eens persoonlijk kennen.”

Instagram

Het berichtje van Dirk:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De vriend van Montana Meiland wilde haar het liefst achter het aanrecht. Maar goed dat het is stukgelopen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen