Steven Brunswijk zegt Wilfred Genee af: ‘Heel slechte ervaringen’

Steven Brunswijk heeft op het allerlaatste moment een optreden in het radioprogramma van Wilfred Genee afgezegd. “Gezien mijn eerdere ervaringen met hem in diverse programma’s.”

Wilfred Genee en Steven Brunswijk © SBS 6

Het is ongelooflijk: werkelijk iedereen die een paar keer op televisie is geweest heeft tegenwoordig een eigen biografie of een ‘docuserie’ op Videoland. Steven Brunswijk is de volgende in de rij. Zijn levensverhaal ligt nu in de winkels en dat zou hij vanmiddag promoten in de radioshow The Friday Move van Wilfred Genee, maar dat gaat niet door.

‘Helemaal uitgelezen’

Wilfred verklapt het in de Vandaag Inside van gisterenavond. “Ik heb morgen een uitzending van The Friday Move en ik hoorde dus dat ik Steven Brunswijk zou hebben. Die heeft een biografie uitgebracht. En de essentie van het boek blijkt dus dat er allemaal mensen uit zijn omgeving worden geïnterviewd over het enorme succes van Steven Brunswijk.”

Hij vervolgt: “Dus ik dacht, uit respect ga ik dat boekje even lezen. Hij komt langs, dan ga ik het ook even lezen. Dus ik zat al avonden achter elkaar als ik hier vandaan kwam nog even een half uurtje te lezen. En ik dacht: hier zijn bomen voor omgekapt. Wat een verschrikkelijk boek, dacht ik nog. Maar goed, ik heb het helemaal uitgelezen.”

Steven komt niet

Na die martelgang kreeg Wilfred de genadeklap. “Krijgen we vandaag door dat hij niet kan morgen. Ja. ‘Helaas moet Steven voor morgenmiddag afmelden bij het programma van Wilfred Genee. Hij is erg druk geweest en wil graag morgen bij zijn gezin doorbrengen. Met vriendelijke groet, Pauline Mulder, de manager van Steven.’”

Bizar, aldus Wilfred. “Daarop heeft mijn eindredactrice gevraagd: ‘Oh, wat jammer. Wilfried heeft het hele boek gelezen. Echt, het hele boek zitten lezen.’ Ja, zo zonde van mijn tijd dit. ‘Maar we zitten op vrijdag 10 maart in Eindhoven. Is dat dan misschien een optie?’, is de vraag. ‘Groetjes van Mireille.’”

Slechte ervaringen

Dat ziet Steven ook niet zitten. “‘Hallo Mireille. Ik heb nog even met Steven overlegd voor een andere datum. Maar Steven geeft ook aan dat hij het beter vindt om niet bij Wilfred en zijn show te gaan zitten gezien zijn eerdere ervaringen met hem in diverse programma’s. Sorry voor het ongemak, Pauline Mulder.’”

Wilfred sarcastisch: “Ja, ik ben natuurlijk helemaal van slag. Hoe kan dit nou? We hebben die man in een warm bad neergelegd hier.”

Steven zat vorig jaar in de beruchte kaarsuitzending van Vandaag Inside en moest daar lachen om de kaarsanekdote van Johan Derksen. Toen de ophef losbarstte, stapte de cabaretier diréct in de auto naar Op1 om zich ervan te distantiëren.

‘Ik snap het wel!’

Johan Derksen snapt het overigens wel dat BN’ers niet zo’n zin hebben in een interview door Wilfred. “Weet je dat ik dat wel snap? Jij hebt een manier van interviewen. Dat noem ik altijd het officier van justitie-toontje wat je hebt. Jij maakt van iedere interview een wedstrijdje.”

Hij besluit: “Wilfred, je hebt een tv-programma gehad, daar had je de grootste sterren aan tafel. Ik heb ze allemaal hier de deur uit zien lopen naar hun auto met een gezicht van ‘dat doe ik nooit meer’.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Steven Brunswijk komt niet naar de radioshow van Wilfred Genee. Een gemis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen