Steven Brunswijk reageert op keiharde uithaal René van der Gijp

Steven Brunswijk reageert op de keiharde uithaal van René van der Gijp aan zijn adres. De Vandaag Inside-ster wil de komediant niet meer aan tafel hebben. Wat vindt hij daarvan?

Steven Brunswijk en René van der Gijp © NPO, SBS

Anderhalve maand geleden maakte Steven Brunswijk zijn debuut als tafelgast in Vandaag Inside. Het was de beruchte uitzending waarin Johan Derksen zijn kaarsverhaal vertelde. Ook Steven kreeg na afloop veel kritiek, omdat hij moest lachen om de anekdote. Twee avonden later zat hij bij Op1 om zich te distantiëren van de mannen van VI.

René hekelt Steven

René hoeft Steven niet meer aan tafel te hebben, vertelde hij deze week in VI. “Toen reed ik ’s avonds wel naar huis en dacht ik: dit nooit weer. Naast Stevens Brunswijk zitten. Dat vond ik wel een dieptepunt. Dat vond ik echt een dieptepunt. Ja, daar kwam niks uit. Daar kwam echt niks uit.”

Het is een behoorlijke trap na van René. Het zal ongetwijfeld meespelen dat Steven zich zo gretig in een talkshow wilde distantiëren van de mannen van VI. Het was duidelijk dat hij absoluut niet met het VI-schip ten onder wilde gaan.

Steven reageert

Steven ligt echter totaal niet wakker van de kritiek van René, laat hij nu weten op het kanaal van RUMAG-presentator Farja Farvardin. Het is wel opvallend dat hij die boodschap dan verpakt in maar liefst vier (!) audioberichten die zó lang zijn dat Farja slechts een paar fragmenten heeft uitgekozen om te delen met zijn volgers.

Hij zegt daarin: “Met alle respect, maar ja… Ik heb niks met René, het is geen familie van me, het is geen oom of tante of broer of geen goede vriend. Het is niet mijn werkgever. Ik heb helemaal niets met die man, dus het boeit me ook niet wat hij zegt. Weet je, het is dat jij vraagt om een reactie en ik ben de moeilijkste niet, maar zo sta ik erin: positieve vibes.”

‘I don’t give a shit!’

Minutenlang orakelt Steven dat het hem allemaal niets doet. “I don’t give a shit. Het boeit me niet zo. Als je hem spreekt, gun hem al het succes van mij en dat is echt niet sarcastisch bedoeld.”

Hij besluit: “Ik hoop dat hij daar lang kan zitten en hij er lekker van kan genieten. Wilfred en Johan ook. Ik hoop dat het programma lekker door kan gaan, want dat wil ik ook. Het is lekker, weet je. Soms zeggen ze dingen die onhandig zijn. Dat kan gebeuren, we maken allemaal fouten en van fouten moet je leren.”

Instagram

Steven maakt op Instagram reclame voor Toto, de sponsor die VI dumpte tijdens de kaarsrel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Steven Brunswijk een interessante mediapersoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen