Evert Santegoeds hint op RTL-Matthijs: ‘Naam die je niet verwacht’

Evert Santegoeds blijft hinten op een soort Matthijs van Nieuwkerk-achtig schandaal bij RTL. Laait er straks een nieuwe tv-rel op? “Dat is ook een presentator waar je het niet van verwacht.”

Evert Santegoeds © William Rutten

Privé-baas Evert Santegoeds kwam twee weken geleden met een verontrustende roddel. Hij gaf aan dat er onderzoek zou worden gedaan naar ‘iemand’ bij RTL. “Ik ken bij RTL ook nog wel iemand naar wie geloof ik een onderzoek loopt. Daar gaan we ongetwijfeld nog meer over horen de komende tijd”, zei de entertainmentkenner.

Evert speculeert

Evert komt daar vandaag op terug in zijn podcast Strikt Privé. Zijn co-host Jordi Versteegden legt hem voor: “Jij zei onlangs dat er al een onderzoek waarschijnlijk loopt naar iemand binnen RTL, dus er gaan de komende tijd denk ik nog wel meer namen naar voren komen.”

Ja, antwoordt Evert. “Al heb ik daar weinig meer over gehoord. De vrouw die mij daarover aansprak dat ze een klacht ging indienen wil niet zeggen of ze dat inderdaad gedaan heeft inmiddels”, zegt hij.

De naam van de RTL-ster in kwestie wil hij niet noemen. “Het is ook een presentator waar je het niet van verwacht.”

RTL weet niets

RTL gaf na de eerste speculaties van Evert aan niet op de hoogte te zijn van een onderzoek naar een RTL-gezicht: “Er is op dit moment niets bij ons bekend, maar als we wel een melding krijgen, onderzoeken we dat grondig.”

Het kan zijn dat er melding is gedaan bij het onafhankelijke Mores-meldpunt. “Mores deelt de meldingen nooit met ons tenzij dit de expliciete wens is van de melders”, aldus RTL toen.

Klacht over Özcan

NPO-ster Özcan Akyol bekende gisterenavond in de uitzending van De Oranjewinter dat er ook een klacht tegen hem loopt, namelijk over intimidatie op de werkvloer. “Als je dat dan zelf naar buiten brengt, lijkt het altijd een vlucht naar voren”, analyseert Evert.

Hij vervolgt: “Hij zegt niet wat er precies voorgevallen is, maar het feit dat hij er zelf mee naar buiten komt, is niet onverstandig, denk ik. En dat ook nog op een podium waarvan je weet dat je eerder op bijval dan op afkeur kan rekenen. Het is wel een goede actie van Eus, denk ik. Maar het zijn weer de mensen waar je het niet van verwacht natuurlijk.”

Strikt Privé

De podcast Strikt Privé:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Evert Santegoeds blijft hinten op een schandaal bij RTL, maar speculeert anoniem. Prima?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen