Erica Meiland klaar met Matthijs van Nieuwkerk: ‘Kolder in zijn kop’

Erica Meiland is helemaal klaar met Matthijs van Nieuwkerk sinds de onthullingen over zijn gedrag als studiobeul. Ze vindt dat hij véél te ver is gegaan. “Hij heeft de kolder in zijn kop gekregen.”

Erica Meiland en Matthijs van Nieuwkerk © RTL, NPO

Waar oudere mannen als Jan Slagter en Johan Derksen het monsterlijke gedrag van Matthijs van Nieuwkerk vergoelijken, vindt Erica Meiland het ronduit schandalig hoe hij zich tegenover medewerkers van De Wereld Draait Door heeft gedragen. “Ik denk dat het vooral neerkomt op fatsoen”, legt ze uit in tijdschrift Weekend.

Kolder in kop

Je kunt ook fatsoenlijk leidinggeven, vindt Erica. “Dat soort dingen hoor je niet te doen. Of iemand nou de schoonmaker is of de cameraman of -vrouw, zo gedraag je je gewoon niet tegen andere mensen. Misschien als je zolang zo bekend bent, dat je de kolder in je kop krijgt, ik weet het ook niet.”

Erica vindt dat mensen veel weerbaarder moeten worden. “Mensen zouden zich veel beter moeten organiseren, onderling de vraag stellen: ‘Wat vind jij er nou van, heb jij ook die ervaring?’ Maar de leiding pakte de signalen niet op en dat deugt ook niet. Ik vind het allemaal heel onsympathiek.”

‘Kun je niet maken’

Matthijs móet zijn gedrag veranderen, vindt Erica. “Dat kun je gewoon niet maken, wat Matthijs deed. Niemand staat boven de wet en je bent niks meer dan een ander. Dat is ook met cameramensen zo. Als die hun werk niet goed doen, dan heb je slecht beeld, dus behandel ze goed.”

Ze vervolgt: “Als iemand zijn werk niet goed doet, moet je diegene niet publiekelijk vernederen. Dan roep je hem of haar apart en zeg je het, maar niet met collega’s erbij. Dat is gewoon het afreageren van je eigen stress of frustratie.”

Nooit meer op tv?

Erica weet niet of Matthijs ooit nog terugkeert op televisie. Ze vraagt zich sowieso af of hij nog welkom is. “Eerst las ik dat hij zelf ontslag had genomen, daarna hoorde ik dat hij de laan was uitgestuurd.”

Ze besluit: “We krijgen de echte informatie niet. Ik ben blij dat ik niet in de schoenen van de tv-bazen sta, maar het is in ieder geval niet oké wat er is gebeurd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Matthijs van Nieuwkerk in januari door kan met Matthijs Gaat Door?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen