Ali B toevallig in beeld bij NOS Journaal: ‘Glimmend op zijn stoel’

Ali B kwam gisterenavond toevallig in beeld tijdens het NOS Journaal. Hij keek in een hotel in Badhoevedorp samen met andere Marokkaanse supporters naar de wedstrijd tegen Canada.

Ali B © NOS Journaal

Het Marokkaanse voetbalelftal heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het WK Voetbal. In een hotel in Badhoevedorp keken gisteren honderden mensen samen naar de wedstrijd tegen Canada, onder wie Najib Amhali en Ali B. Kennelijk wist de omstreden rapper niet dat er een cameraploeg van het NOS Journaal aanwezig zou zijn.

Ali zit verscholen

Ali zat behoorlijk timide en ietwat verscholen tussen een aantal andere supporters, terwijl Najib continu de voorgrond zocht en op een gegeven moment ook tegen de camera van het NOS Journaal begon te zwaaien.

Verslaggever Joris van Poppel deed verslag in Badhoevedorp. “Het was een enorm feest hier. De mensen verplaatsen zich nu naar het centrum van Amsterdam. Een enorme ontlading was het hier. 2-1 voor Marokko en dat betekent dat Marokko door is als groepswinnaar. Niemand had dat twee weken geleden durven te denken hier.”

Spannende wedstrijd

Het ging helemaal los in de zaal bij Ali en Najib, vertelt Joris. “Het was een spannende wedstrijd. Marokko speelde sterk vanaf de eerste helft en na vier minuten werd er al gescoord. Het dak ging er toen al meteen af. 2-0 voor Marokko werd het, vervolgens 2-1 door een eigen goal van Marokko. Maar goed, de tweede helft kon het de pret niet meer drukken.”

Hoe hebben Ali, Najib en de andere supporters in Badhoevedorp de wedstrijd beleefd? “Iedereen zat hier te glimmen en op het puntje van zijn stoel. Ze gaan nu dus naar het centrum van Amsterdam om te vieren dat Marokko voor het eerst sinds lang door is naar de volgende ronde.”

Fragment

De beelden zijn terug te zien op de website van de NOS. Kijkers verbazen zich op Twitter:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u interesse in een tv-interview met Ali B?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen