Albert Verlinde vindt Humberto Tan dramaqueen: ‘Heel jammer’

Albert Verlinde begint een beetje moe te worden van de opstelling van Humberto Tan. Hij vindt zijn tv-collega een behoorlijke dramaqueen, laat hij blijken in Panorama. “Heel erg jammer.”

Humberto Tan en Albert Verlinde © RTL

Het is volgens Albert Verlinde wel héél erg flauw hoe Humberto Tan zich gedraagt in hun showbizzruzie. De entertainmentdeskundige is vorige maand schuldig bevonden aan smaad, omdat hij de goede naam van Humberto heeft aangetast. De pogingen van Albert om het met elkaar uit te praten zijn ondertussen nog altijd vruchteloos.

Blote knieën

Albert begint er echt een beetje moe van te worden. Hoe vaak hij Humberto heeft gebeld? “Och, zo vaak. Nee, hij neemt niet op. Dus eh, prima. Dan houdt het ook op. Wat kan ik nou nog doen? Op mijn blote knieën de Mont Blanc beklimmen? Op een gegeven moment houdt het op. Dan denk ik: schouders ophalen en doorlopen. Dat is wat het is.”

Het is wel een beetje flauw van Humberto, vindt hij. “Ja, ik vind het wel jammer. Ik vind het vooral jammer omdat ik denk dat we in deze tijden wel een beter voorbeeld kunnen geven. Dat twee mannen gewoon even met elkaar rond de tafel gaan zitten en het uitpraten. Ik vind daar een grotere voorbeeldfunctie vanuit gaan dan de gang naar de rechter.”

Overdreven

Het is allemaal uit zijn verband gerukt, vindt Albert. “Ik wilde in die uitzending van Shownieuws eigenlijk iets anders vertellen: dat we breder moesten kijken dan alleen naar de misstanden bij The Voice. Dat blijkt nu, er komt van alles naar boven over RTL maar ook over de publieke omroep. (…) Maar ik had nooit die ene naam moeten noemen.”

Dat is ‘niet slim geweest’, vindt hij achteraf, maar tegelijkertijd vindt hij dat Humberto ook niet moet overdrijven. “Ik snap het, maar ik denk wel: hoe lang kun je een woede volhouden? Voor mij is het klaar, snap je?’

Zonde van de tijd

Al met al is het vooral zonde dat het Openbaar Ministerie hier zo lang mee bezig is geweest, besluit Albert. “Veel verkrachtingszaken worden niet behandeld, moeten we dan hier dan tíen maanden lang met politieagenten en OM mee bezig zijn? Nou, daar vind ik wel wat van.”

Daar had Humberto ook wel even bij na mogen denken, suggereert Albert. “Als je het hebt over maatschappelijke betrokkenheid: hier had het OM haar tijd wel beter kunnen gebruiken.”

Interview

Het Panorama-interview met Albert Verlinde:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Humberto Tan legde zijn BN'er-ruzie met Albert Verlinde voor aan het OM. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen