Tino Martin zegt Shownieuws af na onthulling over dronkenschap

Tino Martin heeft een interviewafspraak met Shownieuws afgezegd na de opvallende onthulling over zijn vermeende dronkenschap tijdens optredens. “Hij had er kennelijk geen zin in.”

Tino Martin en Bart Ettekoven © SBS 6

Het gebeurt meerdere keren per jaar dat er beelden uitlekken van gênante optredens van Tino Martin. Volgens boze tongen is hij op die momenten zo dronken als een tor, maar zelf heeft de zanger dat altijd ontkend. Het interview met zijn bevriende collega Dries Roelvink dat deze week in Weekend staat, doet daarom behoorlijk wat stof opwaaien.

Dries verspreekt zich

Dries beweert namelijk in het tijdschrift dat Tino zijn dronken optredens wél privé aan hem heeft opgebiecht. “Hij zei tegen me: ‘Ik was niet dronken. De twee keren daarvoor wel, maar nu echt niet.’ (…) Nadat hij twee keer dronken op het podium stond, heb ik gezegd: ‘Kijk nou uit. Probeer niet te drinken vlak voordat je het podium opgaat.'”

Het moet voor Tino aanvoelen als een enorm mes in de rug. Als je publiekelijk altijd ontkent dronken op het podium te staan, dan wil je natuurlijk niet dat een bevriende collega in de media iets anders beweert.

Tino zegt Shownieuws af

Tino Martin trad gisterenavond op bij een kerstevenement van de eeuwige Bas Smit in Amsterdam en daar waren een hoop BN’ers bij aanwezig. Om die reden was er ook een verslaggever van Shownieuws van de partij. “Tino Martin was de grote act van de avond, maar we zagen hem niet (voor de camera, red.)”, aldus presentatrice Airen Mylene.

Collega Bart Ettekoven daarop: “Hij kwam niet over de rode loper en dat was eigenlijk wel een soort van aangekondigd. We hadden ook nog even gevraagd aan zijn manager of we hem dan even konden spreken, want we hadden nog wel wat vragen voor Tino. En dat kon allemaal, maar op het laatste moment werd het toch een beetje afgeblazen.”

Geen zin in vragen

Tino vermeed de confrontatie met de pers. “Misschien moest hij zich nog voorbereiden op het optreden, maar het kan ook zo zijn dat hij geen zin heeft in vragen naar aanleiding van het interview dat Dries Roelvink heeft gegeven aan de Weekend van deze week. Daarin gaf hij toe dat Tino af en toe te veel dronk.”

Dries krabbelt inmiddels weer terug, weet Bart, die dit jaar stopte als hoofdredacteur van Weekend. “Dries heeft dat inmiddels weer weerlegd. Hij zegt: ‘Zo is het niet helemaal gegaan. Er werd mij gevraagd of ik wel eens drink, net als Tino Martin, voor een optreden.’ Hè, een suggestieve vraag, dat doen ze anders nóóit bij de bladen.”

Mes in de rug

Bart stelt dat Dries de boel ineens ontkent. “Dries zegt wel: ‘Het ging wel een soort van anders, want Tino is een heel grote vriend van mij en we kennen elkaar al jarenlang. We zijn echte gabbers, dus ik zou nooit iets doen om hem een mes in de rug te steken en te roepen dat hij dronken op een podium heeft gestaan.’”

Hoe de vork precies in de steel zit blijft dus nog even vaag. “We weten het niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het verdacht dat Tino Martin niet op de uitspraken van Dries Roelvink wil reageren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen