Albert Verlinde de klos: ‘Voor altijd beschadigd door smerige actie’

Albert Verlinde heeft zijn reputatie in de slotfase van zijn carrière ernstig beschadigd met zijn lelijke beschuldiging aan het adres van Humberto Tan. Dat vindt communicatie-expert Lars Duursma.

Humberto Tan en Albert Verlinde © RTL, SBS

Het is onmiskenbaar dat Albert Verlinde als een van de grondleggers van RTL Boulevard een enorme bijdrage heeft geleverd aan het succes van RTL 4. Het is dan ook zonde dat hij aan het eind van zijn carrière zo’n flinke uitglijder heeft gemaakt, vinden de mannen van de wekelijkse mediapodcast De Communicado’s.

Smerige geruchten

Albert werd vorige maand schuldig bevonden aan smaad in de zaak die tegen hem was aangespannen door Humberto Tan. De showkenner beschuldigde de talkshowhost onterecht van grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van RTL Late Night. Cabaretier Dolf Jansen vindt nu dat Alberts lintje moet worden afgepakt.

Het is volgens communicatiedeskundige Lars Duursma evident dat Albert zichzelf ernstig beschadigd heeft. “Hij zal de rest van zijn leven eraan herinnerd worden dat hij die smerige geruchten de wereld in heeft geholpen. Daarmee ontmoedigt het ook mensen om zomaar in het wilde weg allemaal beschuldigingen te doen.”

Bommetje droppen

Het verspreiden van de geruchten over Humberto deed Albert doelbewust. “Ja, hij zei: ‘Ik ga een bommetje droppen’ en toen kwam hij op de proppen met dat verhaal”, zegt co-host Victor Vlam.

Humberto pikte het niet en deed dus aangifte. Lars: “Die schrok zich een hoedje en wist niet hoe snel hij overal moest zeggen van: ‘Sorry, sorry, ik bedoelde het niet zo. Alsjeblieft, neem mijn excuses aan!’ Daar is Humberto Tan niet akkoord mee gegaan. Hij heeft vastgehouden aan die aangifte.”

‘Albert beschadigd’

Lars vindt dat heel slim van Humberto. “Het heeft twee dingen bereikt. Eén dat die hele beschuldiging tegen Humberto Tan van tafel is en dat zijn naam gezuiverd is en twee dat Albert Verlinde ook wel echt beschadigd is.”

Victor: “Het is een smet op zijn carrière inderdaad.”

Lars: “Ik denk dat de volgende toch wel drie keer nadenkt voordat je zomaar in het wilde weg toch een ernstige beschuldiging uit.”

Instagram

Albert is overigens net terug van zijn vakantie in Oman:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Albert Verlinde voor altijd beschadigd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen