Linda de Mol flink aangepakt in Even Tot Hier: ‘Kun je niet maken!’

Linda de Mol is gisterenavond behoorlijk aangepakt in de seizoenspremière van Even Tot Hier. Het is volgens Niels van der Laan en Jeroen Woe een gotspe dat uitgerekend zij bespaartips geeft.

Linda de Mol in Even Tot Hier © NPO

Er zijn bij veel mensen in ons land zorgen om de hoogopgelopen energierekening. Die mensen kunnen wel wat houvast gebruiken in deze turbulente tijden, aldus komediant Niels van der Laan in de seizoenspremière van Even Tot Hier. “Gelukkig kregen alle Nederlanders die het moeilijk hebben deze week een paar handige bespaartips.”

Lachen om Linda

Collega Jeroen Woe: “Ja, van iemand die echt weet hoe het is om het heel moeilijk te hebben.”

Niels: “Iemand die weet hoe het is om de eindjes eigenlijk bijna niet aan elkaar te kunnen knopen.”

Jeroen: “Ja, namelijk van Linda de Mol.”

Er volgt gelach in de studio. Niels: “Linda gaf deze week op Instagram een paar handige tips en ze plaatste er ook een geweldige foto bij.”

Quizvraag

De mensen in de studio krijgen vervolgens een quizvraag voorgeschoteld. “Wat doet Linda op de foto die ze plaatste bij haar bespaartips voor arme mensen?”, luidt de vraag.

De gegeven opties: ‘ze drinkt champagne’, ‘ze zit in een bad vol geld’ en ‘ze spuugt een bijstandsmoeder in het gezicht’. Het blijkt de tweede te zijn (zie bovenstaande foto). Niels: “Zelfs bij de Jumbo zeiden ze: ‘Dit kun je niet maken, Linda!’”

Jeroen: “Wat heeft Linda in godsnaam voor bespaartips? Zet je zwembad niet op 30 maar op 28 graden? Neem LED-verlichting op je oprijlaan? Verwarm alleen de verdiepingen in je huis waar je meer dan één keer per week komt.”

Studiolamp

Dan begint Niels opeens schichtig omhoog te kijken. “Ik kijk even naar boven. Als je iets zegt waar Linda de Mol boos op is, dan kan er zo een lamp op je hoofd vallen”, zegt hij, wijzend op de bloederige afslachting van Angela de Jong in Linda’s serie Five Live.

Niels: “Linda die tips geeft over besparen, daar heb je natuurlijk niks aan.”

Elke dag Appie

Dan komt een vrouw aan het woord die lijdt onder energiearmoede: Anna. “Ja, Linda de Mol kan heel leuk tips geven, maar die heeft natuurlijk een heel ander inkomen dan wij, dus eigenlijk is dat op ons niet van toepassing”, zegt zij.

“Zij kan waarschijnlijk elke dag gewoon naar Albert Heijn of naar een nog duurdere super als ze wil, maar voor ons gaat die vlieger met de energieprijs en de inflatie gewoon niet op.”

Aan het eind van de aflevering wordt deze vrouw in een bad vol nepgeld gezet, net als Linda. Welke tip er op de cover van ‘haar’ blad staat? “Neem geen man die niet kan werken omdat ie ongewenst aan jonge meisjes heeft gezeten.”

Ai.

Nepgeld

De cover van Anna’s blad:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Linda de Mol geloofwaardig als adviseur voor mensen die het krap hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen