Goedele Liekens straft Dolf Jansen: ‘Hij verliest geloofwaardigheid’

Goedele Liekens vindt dat Dolf Jansen zich meer moet gedragen naar wat hij uitdraagt. “Zijn geloofwaardigheid lijdt eronder en dat vind ik dan toch wel heel jammer”, zegt ze.

Goedele Liekens en Dolf Jansen © RTL, NPO

Dolf Jansen ligt behoorlijk overhoop met De Telegraaf en dan met name met Wierd Duk. De journalist heeft namelijk in Vandaag Inside geroepen dat de cabaretier een klimaathypocriet zou zijn, omdat hij een tweede huis heeft in Ierland waar hij regelmatig naartoe zou vliegen. Dolf erkent dat hij weleens vliegt, maar stelt dat dat helemaal niet zo vaak is.

Goedele kritisch

Het is volgens Goedele Liekens geloofwaardiger als Dolf helemaal niet meer vliegt. “Ik vind het wel belangrijk dat je eigenlijk aantoont… De boodschap die zij hebben is zeer belangrijk en we moeten allemaal iets gaan doen, maar je doet wel afbreuk aan die boodschap door je daar niet naar te gedragen”, reageert ze in de talkshow HLF8.

Als Dolf zich opwerpt als klimaatstrijder, dan kan hij het niet maken om zich nog in een vliegtuig te vertonen, vindt ze. “Je geloofwaardigheid lijdt daaronder en dat vind ik dan toch wel heel jammer.”

‘Gedraag je ernaar!’

Dolf is inderdaad gewoon een beetje hypocriet, vindt Goedele. “Ik denk dat je je daar heel bewust van moet zijn, dat als je echt een activist bent, dat je toch ook je gedrag daar een beetje mee in overeenstemming moet brengen. Als je iemand wil overtuigen, dan moeten je houding en gedrag met elkaar in overeenstemming zijn met wat je preacht.”

Presentatrice Leonie ter Braak is het daarmee eens, maar vindt ook dat we oog moeten houden voor het échte probleem. “Ik snap je punt. Het is inderdaad hypocriet, hè? Zeker. Maar we gaan wel voorbij aan de echte discussie.”

‘Links lullen’

Ronald Molendijk vindt dat Dolf praatjes houdt voor de bühne. “Dit is een beetje links lullen, rechts vliegen”, reageert de muziekdeskundige van Shownieuws.

Dolf wilde niet plaatsnemen aan de talkshowtafel van HLF8. Ronald: “Hij was aan het vliegen, denk ik.”

Wierd reageert

Wierd heeft inmiddels kennisgenomen van het beklag van Dolf, maar hij blijft achter zijn uitspraken staan. “Het is wel practice what you preach, hè?”

Hij vervolgt: “Mensen als Dolf Jansen lopen echt voortdurend de hele tijd 24/7 andere mensen de les te lezen. Terwijl deze mensen die wij hebben benaderd allemaal gevulde zakken hebben, die kunnen vliegen zoveel als ze willen, dat doen ze dan ook, en dan gaan ze tegen het plebs zeggen: ‘Ja, maar jij mag niet vliegen!’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Goedele Liekens gelijk: moet Dolf Jansen zich meer gedragen naar wat hij predikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen