Tahmina Akefi slaat terug naar Kees van der Spek: ‘Doet me niks’

Tahmina Akefi, die zichzelf continu naar voren schuift als de ‘grote liefde’ uit het leven van wijlen Peter R. de Vries, slaat terug naar zijn boezemvriend Kees van der Spek. “Het doet me niet zoveel.”

Tahmina Akefi en Kees van der Spek © NPO, RTL

De intimi van wijlen Peter R. de Vries ergeren zich behoorlijk aan Tahmina Akefi. Zij roept overal waar ze komt dat ze zijn grote liefde was, maar volgens zijn kinderen en intimi was dat toch echt zijn ex-vrouw Jacqueline. Toch brengt Tahmina na een tv-documentaire ook een boek uit over haar liefdesgeschiedenis met Peter.

Kritiek van Kees

Kees van der Spek, de boezemvriend van Peter, heeft openlijk zijn twijfel uitgesproken over de relatie van Peter en Tahmina. “Het bijzondere is natuurlijk dat we haar tijdens die relatie niet gezien hebben. Nooit. Ik heb Peter ook nauwelijks over haar gehoord moet ik heel eerlijk zeggen”, heeft hij gezegd.

Hij vindt het niet kies dat Tahmina haar vermeende liefdesverhaal met Peter zo aan het uitmelken is. “Ik begreep dat het ook best heel vaak aan en uit was, dat het niet een constante relatie was. Ik denk dat ze het nu postuum heel groot maakt, maar ik vind het niet altijd heel fris wat daar gebeurt.”

‘Doet me niks!’

Tahmina reageert nu in het AD op die kritiek van Kees. “Door Peter kan ik het naast me neerleggen. Die kritiek doet me niet zo veel. Ik ken de waarheid, het boek is een antwoord op alles. Gelukkig heb ik veel mensen om me heen die me steunen”, zegt ze.

Wat bedoelt ze met dat ze het aankan door Peter? “Elke keer als hij op televisie verscheen, kreeg hij een bak kritiek over zich heen. Hij was iemand die nergens voor terugdeinsde, wat mensen van hem vonden en hoe ze over hem praatten, interesseerde hem niks.”

Brieven en appjes

De suggestie dat ze alles uit haar duim zuigt, legt Tahmina naast zich neer. “Iemand raadde me aan om alleen dat op te schrijven wat ik kan bewijzen, dat advies heb ik opgevolgd. Niemand kan zeggen: ‘Dat klopt niet,’ alles staat in de vele brieven en appjes die ik van Peter heb gekregen.”

Overigens zijn er over de vermeende briefjes die Tahmina van Peter zou hebben gehad ook twijfels. Volgens Yvonne Coldeweijer heeft zij namelijk een dubieuze geschiedenis met het schrijven van briefjes.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Tahmina Akefi geloofwaardig als ex van Peter R. de Vries?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen