VI-ster Merel Ek krijgt na bizarre aanval zelfs steun van Mark Rutte

Vandaag Inside-ster Merel Ek krijgt na de bizarre aanval vanuit Forum voor Democratie zelfs steun van minister-president Mark Rutte. “FvD heeft vandaag een nieuw dieptepunt bereikt.”

Gideon van Meijeren en Merel Ek © YouTube

Hart van Nederland-verslaggeefster Merel Ek zorgde vorige week voor hilariteit in Vandaag Inside door FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren ogenschijnlijk klem te interviewen. Zijn partij goochelt continu met woorden, maar neemt het Johan Derksen wel kwalijk dat hij zich versprak toen hij ‘opriep’ om Thierry Baudet te ‘liquideren’.

Merel geïntimideerd

Merel vroeg Gideon vorige week tijdens een vraaggesprek of hij ervan op de hoogte is dat ‘liquideren’ meerdere betekenissen heeft in de Van Dale, waaronder ‘weggestuurd worden’. Die betekenis blijkt echter toch niet in de Van Dale te staan, maar soortgelijke betekenissen staan wel in andere woordenboeken.

Nu wordt Merel er door Gideon van beschuldigd ‘fake news’ te hebben verspreid. In een filmpje met de titel ‘Rioolratten Ontmaskerd’ loopt hij door de gangen in de Tweede Kamer waar de journalisten zitten (“er hangt hier een ongelooflijke rioollucht”), waarna hij Merel met een draaiende camera confronteert.

Journalisten boos

Journalisten en politici reageren boos op deze intimiderende actie van Gideon. Lamyae Aharouay, politiek verslaggever van NRC: “FvD weet dondersgoed wat er gebeurt als je journalisten vergelijkt met ‘rioolratten’ en er dan een met naam toenaam en foto uitpikt. De reacties op YouTube en Instagram laten zien hoe mensen ermee aan de haal gaan. Dit is niet ok.”

Volkskrant-columnist Sander Schimmelpenninck: “Wat een gore intimidatie weer van dat FVD-tuig. Iedereen weet wat hier gebeurt, iedereen weet met welke shit Merel nu moet dealen. Alleen maar omdat ze ad rem was en die complotmormot op zijn nummer zette. Aan de kleinzieligheid en humorloosheid herkent men de fascist.”

Geen bullshit

Vandaag Inside-collega Raymond Mens: “Merel Ek is één van de beste Haagse journalisten – een scherpe doorzetter die geen bullshit accepteert. Dat Forum haar nu aanvalt, onderstreept dat alleen maar.”

Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe: “Smerigste lid van het opruiende, geweldverheerlijkende, Kremlin-desinformatie propagerende Forum belaagt journaliste die aardig en beleefd een kleine taalfout toegeeft, waarna ze alsnog voor Forumgajes gegooid wordt als ‘rioolrat.’”

Nieuwsuur-correspondent Arjan Noorlander: “Ek heeft binnen de persrichtlijnen -en met zijn toestemming- Van Meijeren geïnterviewd bij de plenaire zaal. Hij heeft haar daarna op haar kantoor stiekem laten filmen en dat gepubliceerd. Als dat al niet strafbaar is, of tegen het Kamerreglement, is het minstens intimidatie.”

Geen fatsoen

Telegraaf-vrouw Elif Isitman: “De actie van de bottom bitch van Thierry richting Merel Ek en de pers in het algemeen is een zeldzame mix van levensgevaarlijk, misselijkmakend en intens maar dan ook echt intens sneu. Die hele opzet met ‘Rioolratten’, stiekem filmende stagiair, en jolige grapjes over rioollucht in de persgang. Die lui weten dondersgoed wat ze doen.”

EenVandaag-ster Lammert de Bruin: “Journalisten intimideer je alleen als je dingen te verbergen hebt die het daglicht niet kunnen verdragen en je bovendien geen greintje fatsoen in je donder hebt. Dat wij soms afdalen in het FVD riool maakt ons nog niet de rioolrat. Sterkte, Merel Ek. En dit was het laatste wat ik over Baudet of FVD tweet.”

Mark Rutte

Als kers op de taart laat zelfs minister-president Mark Rutte van zich horen. “FvD heeft vandaag een nieuw dieptepunt bereikt. In een democratie moeten journalisten hun werk kunnen doen zonder in diskrediet te worden gebracht.”

De reactie van Merel zelf:

Fragment

En een fragment uit de talkshow van Humberto Tan:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen