Gideon van Meijeren zwemt in fuik Merel Ek, Johan Derksen lacht

FvD-politicus Gideon van Meijeren is gisteren recht in de fuik van politiek verslaggever Merel Ek gezwommen, tot hilariteit van Johan Derksen en zijn collega’s bij Vandaag Inside. “Geniaal.”

Merel Ek, Gideon van Meijeren en Johan Derksen © SBS 6

Thierry Baudet heeft besloten om aangifte te doen tegen Johan Derksen, omdat hij onlangs in Vandaag Inside riep dat de leider van Forum voor Democratie ‘geliquideerd‘ zou moeten worden uit de Tweede Kamer. Hij corrigeerde zich direct, omdat hij eigenlijk bedoelde te zeggen dat de politicus verwijderd zou moeten worden.

Reptielen

Een beetje flauw natuurlijk van Thierry, vooral omdat hij en zijn collega’s zélf continu goochelen met woorden. Gisteren riep hij weer dat we worden geregeerd door een samenzwerende groep van ‘kwaadaardige reptielen’, ogenschijnlijk verwijzend naar de complottheorie dat we onder controle staan van buitenaarde ‘reptielen’.

Het woord reptielen moet je echter niet zo letterlijk nemen, roepen ze nu weer bij Forum. Thierry: “Natuurlijk was het een metafoor. Ik sprak over een samenzwering achter de schermen. (…) Degenen die ons dit aandoen zijn een soort onmensen, reptielen, machines, gevoellozen kortom.”

Gideon

Merel Ek, verslaggeefster van Hart van Nederland en vaste gast van Vandaag Inside, kreeg gisterenmiddag Thierry’s collega Gideon van Meijeren voor de camera. “Als u het woordenboek erop naslaat, de Dikke Van Dale, dan ziet u dat reptiel zowel een letterlijke als een figuurlijke betekenis heeft”, legde hij uit.

Gideon stelt dat de reptielenuitspraak niets met de complottheorie te maken heeft. “In de figuurlijke betekenis is het een verachtelijk wezen, een naarling. In die betekenis had ik geen beter woord kunnen verzinnen”, aldus de politicus met een stemmetje alsof hij net uit de Tweede Kamer van Duckstad kwam lopen.

Merels fuik

Dan zwemt Gideon regelrecht in Merels fuik. Zij: “Wist u dat het woord ‘liquideren’ ook verschillende betekenissen heeft in de Dikke Van Dale?”

Gideon: “Ja, daar ben ik me van bewust.”

Merel: “Dus als iemand zegt: ‘De heer Baudet moet geliquideerd worden’, dan kan dat ook iets anders betekenen volgens uw redenering?”

Gideon: “Nou, dan zou u mij moeten zeggen welke betekenis dat zou moeten zijn.”

Merel: “Nou, volgens de Dikke Van Dale kan het ook gewoon zijn: ‘Weggestuurd worden.’”

Wegsturen

Gideon: “Ehhhm, nou, dat zou dan misschien… Als dat… Ik heb dit woord niet opgezocht in de Van Dale, maar als dit een betekenis is van het woord liquideren… Wegsturen is geen vreemde betekenis.”

Wilfred Genee vervolgens lachend in de studio tegen Johan: “Ja, ja, je hoeft er niet meer naartoe! Je hoeft niet meer naar Den Haag!”

Johan: “Ik neem geen advocaat mee, ik neem Merel Ek mee!”

Wilfred: “Hiermee is het gewoon klaar!”

René van der Gijp: “Geniaal.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het kinderachtig dat Thierry Baudet aangifte heeft gedaan tegen Johan Derksen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen