Linda de Mol krijgt kritiek in Jinek en Boulevard: ‘Wéér slachtofferrol!’

Linda de Mol oogst flinke kritiek met het voorproefje op haar langverwachte column over haar rol in het Voice-schandaal. Ze is onder meer aangepakt in de programma’s Jinek en RTL Boulevard.

Linda de Mol © NPO, RTL

Zelfreflectie en BN’ers zijn niet de sterkste combinatie. Acht maanden na de drie beruchte statements van Linda de Mol waarin ze al haar critici verrot schold – zo noemde ze Angela de Jong ‘sneu en intens vals‘ – komt de gevallen tv-koningin nu met een uitgebreide column over de Voice-rel. De hand in eigen boezem is wederom ver te zoeken.

Angela kritisch

Het leverde gisterenavond kritiek op in onder meer de programma’s Jinek en RTL Boulevard. “Het is natuurlijk wel heel veilig voor haar om het op haar eigen platform te publiceren”, zegt de ‘intens valse’ Angela aan tafel bij Jinek.

Angela had het ‘stoer’ gevonden als Linda tegenover Tim Hofman was gaan zitten, maar Linda vertrouwt naar eigen zeggen alleen haar eigen medium. “Dan denk ik altijd: het enige medium dat je vertrouwt? Er is een ander medium geweest dat deze hele beerput opengetrokken heeft, dus zo aardig vind ik het niet om dat dan te zeggen.”

‘Wéér zelfmedelijden’

Rob Goossens zegt in RTL Boulevard dat hij teleurgesteld is in Linda. “Na acht maanden is ze eigenlijk nog steeds best wel in haar zelfmedelijden blijven hangen. Ik zou zeggen: na acht maanden mag je misschien toch ook wel een beetje dankbaar zijn dat Tim Hofman je van die nitwit ehhh…”

Collega Daphne Bunskoek: “Ja, maar Rob, dat is een gebeurtenis in je leven… Ik kan me voorstellen dat je na vijf jaar nog onder een steen wil kruipen.”

Rob: “En dat het in golven komt. Maar ze is geen meisje van dertien dat verliefd was op de tennisleraar die jou toch niet zo leuk vindt. Ik denk toch dat je op een gegeven moment door mag. Ik vind acht maanden best wel lang eigenlijk.”

Ali B-doofpot

Net als Angela is ook Rob er kritisch over dat Linda binnen Talpa niets heeft gedaan met haar voorkennis over het vermeende wangedrag van Ali B. Zelf verschuilt Linda zich ook nu weer achter de twee slachtoffers die zich bij haar blad gemeld hebben. Zij zouden hebben verzocht om strikte vertrouwelijkheid.

Rob: “Je hoeft niet het vertrouwen van die twee dames te schenden als je toch naar je broer gaat en zegt: ‘Moet je luisteren, ik hoor zulke afschuwelijke dingen over Ali B. Ik had het niet gezegd als het niet heel serieus was geweest, maar je moet oppassen met die man.’ Dat heeft ze niet gedaan.”

Zelfreflectie

Linda heeft geen zelfreflectie, vindt Rob. “Ze haalt – diplomatieker dan vorige keer – wéér uit naar de mensen die kritisch zijn geweest. Ze is ook slachtoffer, maar dat betekent niet dat ze ook een verantwoordelijkheid heeft waar ze op aangesproken kan worden. Dat besef zie ik na acht maanden nog steeds niet en dat vind ik een beetje jammer.”

De opiniesite GeenStijl vindt het vooral ordinair dat Linda haar column inzet om de oplage van haar blad te stuwen. “Ja, #MeToo is heel vervelend voor de slachtoffers enzo, maar lage oplagecijfers zijn pas echt erg. Ze grijpt het wangedrag van haar man aan om de oplage van haar eigen magazine op te krikken.”

En wat vinden ze er eigenlijk van op Linda’s eigen SBS 6? Daar verdronken de deskundigen van Shownieuws in compassie: “Ik vind het zó bijzonder om te lezen wat het met haar heeft gedaan!”

GeenStijl

Het artikel op GeenStijl:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Linda de Mol onder vuur blijft liggen totdat ze een interview heeft gegeven aan een niet aan haar familie gelieerde journalist?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen