Linda de Mol deelt haar verhaal over Voice-schandaal niet gratis

Linda de Mol deelt haar langverwachte column over het misbruikschandaal rond The Voice of Holland niet gratis. Men wordt aangemoedigd om de portemonnee te trekken. “Koop LINDA. hier!”

Linda de Mol © NPO

Na acht maanden komt Linda de Mol eindelijk met een reactie op haar rol in het Voice-misbruikschandaal. Er is met name veel kritiek op haar voorkennis in de dossiers Ali B en Jeroen Rietbergen. Vandaag heeft ze al een klein voorproefje online geplaatst, maar voor de hele column wordt men aangemoedigd om de portemonnee te trekken.

‘Ik zweer op mijn kids!’

Linda reageert in haar column onder meer op het statement dat haar (ex-)geliefde Jeroen Rietbergen, de voormalig bandleider van The Voice, in januari naar buiten bracht. Hij hintte er in die verklaring op dat Linda op de hoogte was van meerdere misdragingen, en niet van slechts één.

Dat klopt volgens Linda niet, blijkt uit het voorproefje. “Ik kon letterlijk niet bevatten dat mij – door een niet-kloppende zin in Jeroens statement – een deel van de schuld in de schoenen geschoven werd. Ik wist, en dat zweer ik op allebei mijn kinderen, helemaal van niets bij The Voice.”

Zwijgen over Ali B

Het wordt Linda ook kwalijk genomen dat ze binnen Talpa niets heeft gedaan met haar vroegtijdige kennis over het vermeende wangedrag van Ali B. Ze herhaalt dat ze dat heeft besloten op verzoek van zijn vermeende slachtoffers. “Ineens was ik ook nog degene die Ali misschien wel in staat had gesteld door te gaan”, briest ze.

Ze steekt niet de hand in eigen boezem, maar wijst met een boze vinger naar anderen. “De vraag waarom ik het ook nog hiervoor moest ontgelden, krijg ik tot op de dag van vandaag niet beantwoord.”

‘Koop mijn blad!’

Wie de hele reactie van Linda wil lezen moet de portemonnee trekken. “Dit is slechts een klein deel van Linda’s verhaal. Haar volledige editorial lees je in de nieuwe LINDA., die woensdag 21 september in de winkels ligt. Liever thuisbezorgd? Bestel het nummer dan via de knop hieronder”, staat op de website van haar tijdschrift te lezen.

Het levert onder de Instagram-post van LINDA. een aantal kritische reacties op. Zo zegt Precious: “Waarom in een eigen blad? Is goed voor de commercie denk ik maar zo. Nu wil je toch dat de mensen je blad kopen voor het verhaal en verdien je er nog aan ook! Krijg hier een nare bijsmaak van in mijn mond.”

‘Weer geld verdienen!’

Ook Rozemarijn vindt het niet chic van Linda. “Ik zou gewoon het verhaal delen, zonder dat er (weer) geld aan verdiend moet worden…”

Het is natuurlijk logisch dat de makers van LINDA. hopen op een flinke toename van de losse verkoop, aangezien de oplage van het blad flink is ingezakt sinds het Voice-schandaal. “Ja, die is echt wel gedaald. Daar schrik je van en dat vind je vervelend”, zei hoofdredacteur Karin Swerink eerder.

Instagram

Het voorproefje van Linda’s verhaal:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het chiquer als Linda de Mol haar reactie op het Voice-misbruikschandaal gratis aanbiedt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen