Tim Hofman wijst Arjen Lubach terecht na grap over n-woord

Tim Hofman heeft zijn televisiecollega Arjen Lubach gisterenavond op televisie terechtgewezen na een dubieuze grap over het n-woord. “Dat doe je niet als twee witte jongens op tv.”

Tim Hofman en Arjen Lubach © NPO

Ze staan allebei bekend om hun maatschappelijk betrokken programma’s: Tim Hofman en Arjen Lubach. Gisterenavond was Tim voor het eerst te gast in de Avondshow van Arjen. Daar deden ze onder meer een ‘deugbattle’ met elkaar om te onderzoeken wie van de twee heren nou het meest deugt. Heel even kwam het tot een milde aanvaring tussen het tweetal.

Hongersnood of n-woord

Arjen legde Tim een humoristisch bedoeld dilemma voor, namelijk: “Je kunt de hongersnood in Somalië oplossen, maar dan moet je wel op CNN live het n-woord gebruiken en je mag nooit ergens uitleggen dat jij dan dat verband hebt gelegd. Doe je dat?”

Kiezen tussen het uithongeren van mensen in Afrika of het racistisch bejegenen van zwarte mensen op een massamedium… Niet erg grappig, vindt Tim. Hij besloot om Arjen daar fijntjes op te wijzen.

‘Geen grappen over maken’

Tim vindt het een beetje onhandig van Arjen. “Nee, het écht goede antwoord is dat je geen grappen maakt over zwarte mensen in deze context als je twee witte jongens op tv bent.”

Arjen: “Ohh!”

Er klinkt gelach in de studio, maar Tim benadrukt dat hij dit serieus bedoelt: “En dit meen ik ook echt, hè? Dit meen ik.”

‘Doe ik toch niet?!’

Arjen lijkt de opmerking van Tim een beetje overdreven te vinden. “Ik maak toch geen grappen over zwarte mensen in deze context?”

Tim: “Nou ja, nu is het toch twee jongens die dan problematiek voor zwarte mensen tot een grapje degraderen. Zo voelt dat voor mij.”

Arjen: “Oh, echt joh?

Tim: “Ja.”

‘Moet kunnen’

Arjen: “Ik vind dat dit soort grappen mogen moeten kunnen.”

Tim: “Ik verbied het je toch niet?”

Arjen gekscherend: “Nee, dat weet ik ook wel. Oké, dit wordt vechten.”

Later maakt Arjen ook nog een slavernijgrap, namelijk dat je een slavink tegenwoordig ’tot slavink gemaakte’ moet noemen. “Maar dat mag waarschijnlijk ook weer niet.”

Fragment

De tv-ontmoeting tussen Tim en Arjen (met vanaf 7:40 bovenstaande confrontatie):

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen