Linda de Mol kotst op Beau, Youp en ‘intens valse’ Angela de Jong

Linda de Mol gaat voor het eerst in haar carrière he-le-maal los. Na tientallen jaren laat ze haar façade vallen en gaat ze los op tv-collega’s als Beau van Erven Dorens en opiniediva Angela de Jong.

Linda de Mol, Angela de Jong en Beau van Erven Dorens © RTL, NPO

Het volstrekt ondenkbare is zojuist gebeurd: tv-koningin Linda de Mol heeft haar tiara afgedaan, de bokshandschoenen opgepakt en de roddelboksring betreden. Wie ervan langs krijgen? Vijf mensen in het bijzonder: Angela de Jong, Rob Goossens, ex Jeroen Rietbergen, Youp van ’t Hek en – oei, pijnlijk – haar vroegere tv-maatje Beau van Erven Dorens.

‘Ik zeg NIETS meer!’

Linda schudt álle diplomatie van zich af, zet Xenia Kasper bij het grofvuil, legt haar tiara voor de deur van Chantal Janzen en gooit de handdoek in de ring. ‘Linda de Mol: ‘Ik heb besloten helemaal niets meer te zeggen”, luidt de kop van haar nu al historische statement.

De geplaagde Linda begint als volgt: “Eerlijk en open alles vertellen, dat was mijn intentie. Zodra ik weer een klein beetje uit het zwarte gat opgekrabbeld zou zijn, zou ik mijn verhaal doen op mijn eigen platform. Ik heb na gisteren besloten helemaal niets meer te zeggen.”

Kotsen op Angela

Kláár is Linda ermee. Kláár! “Iets dat zo privé is moeten vertellen en uitleggen omdat je constant onder vuur ligt bij een handjevol sensatiezoekende opiniemakers (o.a. Beau, Rob Goossens, Youp en de grote aanvoerster van deze bizarre hetze, die sneue, intens valse Angela de Jong). Waarom zou ik het in Godsnaam nog doen, zo’n interview?”

“Als alles wat ik zeg door deze ‘experts’ weggezet wordt als ‘verdraaien, liegen, in de doofpot stoppen, macht uitoefenen, verbloemen’. Als zelfs het feit dat ik de verhalen van twee meisjes die vertrouwelijk bij ons hun trieste relaas deden over Ali B niet aan mijn broer verteld heb, omdat dat de uitdrukkelijke wens was van de slachtoffers, uitgelegd wordt als onverantwoordelijk of niet geloofwaardig.”

‘Dit zegt niemand?’

Wat zegt niemand? “Niemand zegt: ‘Als Linda het een goed idee heeft gevonden deze meisjes in contact te brengen met Tim Hofman voor een uitgebreid onderzoek, bewijst dat eens te meer dat ze geen idee had van het wangedrag van haar eigen man bij The Voice.’ Natuurlijk wist ik dat niet. En mijn broer sprak de volledige waarheid toen hij zei slechts van één incident op de hoogte te zijn.”

Dan haalt ze uit naar haar ex-geliefde Jeroen Rietbergen: “De leugen zit bij iemand anders, iemand die een ernstige verslaving blijkt te hebben. Dat is een kenmerk van verslaving namelijk, de waarheid verdraaien, maar die is inmiddels voldoende kapot gemaakt, dus om hem nog meer voor de bus te gooien lijkt me overbodig.”

Hijgend RTL Boulevard

Linda gaat dus niet publiekelijk in de aanval tegen Jeroen, die momenteel in een Amerikaanse afkickkliniek zit. “Ik gun het bovenstaande types niet om bij bijvoorbeeld Boulevard of in hun roddelkrant smullend en hijgend quotes uit mijn verhaal te verdraaien en wederom uit hun verband te rukken.”

En nu? “Ik zeg helemaal niets meer en trek me voorlopig terug om eindelijk samen met mijn kinderen, die zielsveel van hun bonusvader hebben gehouden, aan het verdriet toe te komen. En me te laten steunen door mijn familie, want ja, we zijn er voor elkaar. Als ik weer ga werken doe ik dat uitsluitend met lieve mensen. En daar zijn er gelukkig heel veel van, getuige de immense bak post die ik dagelijks krijg.”

Rijk en machtig

Linda walgt van de ‘hetze’ tegen haar Mol-familie. “We zijn rijk en machtig, dus dan moet je kapot. Van mijn rijkdom deel ik jaarlijks de helft met mensen die het financieel zwaar hebben. De macht is gratis af te halen.”

“Aan de slachtoffers wil ik tot slot zeggen: via LINDA. kunnen jullie met mij in contact komen. Ik zou het fijn vinden jullie persoonlijk te kunnen vertellen hoe erg ik het vind en dat ik er iets aan gedaan had als ik het geweten had, maar ik wist het niet.”

De smeuïge verklaring van Linda kunt u lezen op haar eigen website.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen