Daphne Bunskoek kritisch over Linda de Mol: ‘Dit is niet zo sterk’

Daphne Bunskoek vindt het niet handig dat Linda de Mol in haar comeback-column uithaalt naar zoveel colelga-BN’ers. “Het was sterker geweest als ze het gewoon bij zichzelf had gehouden.”

Daphne Bunskoek © RTL

Linda de Mol haalt in haar comeback-column uit naar talloze BN’ers, waaronder Angela de Jong, Marc-Marie Huijbregts, Mick van Wely en Yvonne Coldeweijer. Van een hand in eigen boezem heeft de gevallen tv-koningin nog nooit gehoord, maar wél van de wijzende vinger. En dat komt allemaal toch een beetje ordinair over.

Vingerwijzen

RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade had aanvankelijk medelijden met Linda toen hij haar column aan het lezen was, maar dat sloeg héél snel om. “Ik vind het eerst een beetje verdrietig en zielig voor Linda, maar daarna gaat het toch een beetje een andere kant op”, zegt hij in de showrubriek.

Dat vingerwijzen vindt hij heel lelijk. “Ze wijst een aantal partijen aan, het Algemeen Dagblad, andere media, ‘de sneu intens valse Angela de Jong’ wordt eigenlijk toch weer genoemd, maar ook De Telegraaf en dat er niet zoveel aandacht is voor het grensoverschrijdend gedrag van Mick van Wely als bij haar. Toen raakte ik Linda ook een beetje kwijt.”

Wat vindt Daphne?

Daphne Bunskoek, presentatrice van RTL Boulevard, begrijpt niet waarom Linda hiervoor gekozen heeft. “Het was misschien sterker geweest als ze het alleen bij zichzelf had gehouden, want dat vond ik persoonlijk een sterk verhaal.”

De slachtoffers van Linda’s (ex-)geliefde zijn ook teleurgesteld, weet Aran, die met hen in contact staat. “Zij vinden het met name een teleurstelling dat ze haar niet kunnen zien. Zij willen graag dat ze Linda’s gezicht kunnen zien en kunnen voelen wat ze zegt. Dat ze misschien ook wat meer sympathie had gehad voor de slachtoffers.”

‘Het stoort heel erg’

AD-journalist Marcus den Blanken ergert zich aan Linda. “Wat mij heel erg stoort aan dit verhaal is dat zij de hele tijd bij iedereen die ze noemt zegt van: ‘Ja, en zíj hebben ook wat fout gedaan, en zij ook, en zij ook!’ Natuurlijk, hier binnen het bedrijf is er ook een smerige man geweest. (…) Maar dat doet niet af aan deze zaak. Dat soort dingen haalt ze erbij.”

En die sneer aan het adres van Tim Hofman? “Die is nogal dom en onnodig”, zegt collega Angela de Jong in de AD Mediapodcast.

En Marcus: “Tim Hofman heeft heel veel jaren geleden, toen hij nog veel te lang haar had, een domme opmerking gemaakt. Daar heeft hij nu waanzinnig spijt van en er al sorry voor gezegd. Hij heeft een geweldig onderzoek gedaan en dan ga je dát eruit halen? Het is de hele tijd wijzen. Had het klein gehouden.”

‘Weg bij de LINDA.!’

Angela vindt vooral de sneer van Linda aan Marc-Marie onbegrijpelijk. “Ze wordt in dit editorial ook boos op Marc-Marie Huijbregts, die dan tegen een van de slachtoffers van Jeroen op televisie roept: ‘Je moet aangifte doen.’ Na zo’n verhaal is toch niet je eerste reflex dat je boos wordt op Marc-Marie?”

Marcus is nu op het punt gekomen dat hij denkt dat Linda’s tijdschrift maar beter afscheid van haar kan nemen. “Ik vind dat zij niet meer bij dat blad betrokken moet zijn, want dat blad wordt gemaakt voor vrouwen en zij laat zien dat ze haar eigen leed helemaal bovenop stelt en die slachtoffers komen amper voor in dit stuk.”

Touché

Mediajournalist Mark Koster vindt dat Linda wel een punt heeft met haar sneren richting het AD en De Telegraaf:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Xenia Kasper is de manager van Linda de Mol. Faalt zij?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen