Bram Moszkowicz begrijpt FvD-aangifte tegen Johan Derksen

Bram Moszkowicz begrijpt heel erg goed dat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet aangifte gaat doen tegen televisiester Johan Derksen. “Het zal je maar gezegd worden, hè?”

Thierry Baudet, Bram Moszkowicz en Johan Derksen © RTL

Johan Derksen houdt aan het begin van elke aflevering van Vandaag Inside een spontaan openingspraatje met Wilfred Genee. Het praatje van gisteren ging onder meer over Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie. Johan en Thierry waren tot medio 2019 twee handen op een buik, maar tegenwoordig is de VI-ster een van zijn grootste critici.

Aangifte tegen Johan

Tijdens het een-tweetje met Wilfred gaf Johan aan dat hij behoorlijk klaar is met Thierry’s aanwezigheid in de Tweede Kamer. “Ze moeten die gozer gewoon liquideren”, zei hij, waarna Wilfred er een showtje van begon te maken. Johan corrigeerde zichzelf echter direct: “Wilfred weet heel goed wat ik bedoel, maar dit is leuke tv. Ze moeten hem uit die Kamer schoppen.”

Thierry is nu he-le-maal over de zeik. “Bijzonder”, twitterde hij aanvankelijk. Dan: “Misschien toch maar aangifte doen wegens het gedrag van de aanhangers van Sigrid Kaag. Woorden doen ertoe.”

En zijn partij Forum voor Democratie even later: “Johan Derksen roept live op televisie op tot het liquideren (!) van Thierry Baudet. Presentator Wilfred Genee lacht vrolijk mee. Dit kan en mag niet zonder consequenties blijven. Forum voor Democratie bereidt aangifte voor.”

Slip of the tongue

Wilfred Genee zag de tweet nog tijdens de uitzending van Vandaag Inside voorbijkomen: “Baudet heeft net jouw moment al geretweet trouwens over dat liquideren. Die grijpt dat nu aan om aan te geven dat jij daarop uit bent. Dat is wel wat je krijgt in het land nu. Alles wordt op een weegschaaltje gelegd.”

Hij vervolgt: “Jij hebt een slip of the tongue, want je bedoelde iets anders, namelijk: je moet hem geen ruimte meer geven in de Kamer, en dat wordt nu al zo uitgelegd. Dat krijg je nu de hele tijd.”

Hedendaagse moraal

René van der Gijp: “Je kan wel zeggen dat zij (Leonie ter Braak, red.) die man uit moet nodigen, maar ik denk dat er met die man niet te praten valt. Die gelooft zó heilig in wat hij daar staat te vertellen. Dat hebben wij hier ook heel vaak.”

Wilfred: “Het is volgens mij heel duidelijk. Jij versprak je.”

Johan: “Ja, maar dat is de hedendaagse moraal. Daar wordt dan meteen misbruik van gemaakt. Ik bedoelde elimineren en ik zei liquideren.” Dan cynisch tegen Wilfred: “Gelukkig vergrootte jij het niet uit, maar ik aanvaard alle consequenties. Met andere woorden: het interesseert me geen hol.”

Bram steunt Thierry

VI-tafelgast Leonie ter Braak lijkt haar begrip voor Thierry uit te spreken. “De pech is dat het wel een vervelende slip of the tongue natuurlijk, hè?”

En Bram Moszkowicz direct aansluitend in Shownieuws: “Het wordt enigszins lacherig gezegd, maar het zal je maar gezegd worden, hè? Hij zegt: ‘Ze moeten die man gewoon liquideren.’ Dat zijn de woorden die hij gebruikt. Als ik Thierry Baudet zou zijn, zou ik daar ook ontstemd over zijn, to say the least.”

Bram ligt sinds begin dit jaar ernstig overhoop met Johan. De VI-ster vindt dat Bram zijn glans verloren heeft en daar is de gevallen strafpleiter woest over.

Fragment

Het fragment in kwestie:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen