Angela de Jong sloopt ‘hielenlikker’ Eddy Zoëy: ‘BLVD terug bij af’

Angela de Jong vindt het schandalig dat Eddy Zoëy de kandidaten van B&B Vol Liefde in diskrediet probeert te brengen aan de desk van RTL Boulevard. “Ze zijn daar helemaal terug van af.”

Angela de Jong en Eddy Zoëy © NPO, RTL

Het blijft een ingewikkelde positie waar RTL Boulevard en Shownieuws zich in bevinden. Ze vinden daar zelf ongetwijfeld dat ze onafhankelijke journalistiek bedrijven, maar het is evident dat beide programma’s ook de belangen behartigen van de zenders waarop ze worden uitgezonden. Dat was volgens Angela de Jong ook gisteren weer sprake van.

Terug bij af

RTL Boulevard had een merkwaardig item over de klagende sterren van B&B Vol Liefde. De presentator van dienst, Eddy Zoëy, ziet hen vooral als ‘terroristen‘ die de belangrijkste zomerhit van RTL 4 proberen zwart te maken. Waar dat vandaan komt? Boulevard en B&B Vol Liefde delen niet alleen dezelfde zender, maar ook dezelfde producent: Blue Circle.

Angela de Jong vindt het heel kwalijk van Eddy, temeer omdat een van de kandidaten melding heeft gedaan van grensoverschrijdend gedrag. Dat dient anno 2022 natuurlijk iets serieuzer genomen te worden dan Eddy nu doet. ‘Boulevard is terug bij af’, luidt vandaag de kop van Angela’s column in het AD.

Hielenlikker

Het is volgens Angela duidelijk dat Eddy is ingezet om het imago te redden van het programma, de zender en de producent. Ze noemt hem een ‘hielenlikker’. “Een klagende deelnemer van een RTL-programma staat voor RTL Boulevard gelijk aan een terrorist. Je moet maar durven. Het zou bijna komisch zijn, als het niet zo treurig was.”

De opiniediva vindt het ‘veelzeggend’ voor de stand van zaken bij rubrieken als Boulevard en Shownieuws, ‘die niks meer of minder zijn dan het kritiekloze verlengstuk van de zender waar ze voor werken’.

Schaamteloos

Angela had meer verwacht van Boulevard. “Ik checkte voor de zekerheid nog even of ik niet toevallig Shownieuws zat te kijken, want daar doen de trekpoppen van dienst niet anders.”

En RTL Boulevard gaf nog zo aan dat ze geleerd hebben van het beschermen van hun collega Humberto Tan. Lange tijd waren ze namelijk het enige showmedium dat heel opzichtig níet berichtte over zijn affaire met Dionne Stax. “Nou, dus niet. Ze zijn weer terug bij af”, luidt de afstraffing van Angela.

AD-column

De column van Angela:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen