Mick van Wely terug op tv na wangedrag: ‘Ben stom geweest’

Mick van Wely is na een pauze van ruim zeven maanden weer teruggekeerd op televisie. De Telegraaf-journalist dook gisterenavond op in de talkshow Khalid & Sophie. “Ik heb stommiteiten begaan.”

Mick van Wely © Khalid & Sophie

Het zorgde in februari voor een enorme verrassing: misdaadjournalist Mick van Wely van De Telegraaf werd plotseling op non-actief gezet vanwege grensoverschrijdend gedrag. En dat terwijl hij uitgebreid artikelen had geschreven over het wangedrag van Ali B en Marco Borsato en daar ook op televisie over vertelde.

Mick terug op tv

Nu, na ruim zeven maanden, is Mick weer terug op televisie. De journalist heeft er waarschijnlijk bewust voor gekozen om in de luwte te beginnen, want hij schoof gisteren aan in het relatief slecht bekeken Khalid & Sophie.

Gastheer Khalid Kasem: “Mick, we hebben je even niet meer op tv gezien. Hoe is het met je?”

Mick: “Ja, het gaat goed. Ik ben er een tijdje uit geweest. Ik heb stommiteiten begaan en ben daarvoor een tijd geschorst geweest. Ik heb toen mijn excuses daarvoor aangeboden en dat wil ik bij deze publiekelijk ook nog wel een keer weer doen.”

Leven na fouten

Mick wil er echter niet te veel in blijven hangen. “Er is ook een leven na fouten en ik ben inmiddels een paar maanden weer aan het werk. Ik heb nu ook weer mijn radio- en tv-werk hervat. Ik heb veel geleerd en nu gaan we verder.”

Khalid: “Nu gaan we verder, ja. De Telegraaf heeft je ook weer ehhh… Sinds april ben je gewoon weer aan het werk, dus daar gaan we het ook maar weer bij houden, bij jouw werk als misdaadverslaggever.”

Fragment

Mick zat aan tafel om te praten over een spraakmakende kunstroof:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen